Kifli recept (kb 5 db kiflihez)
100 g NaturVita alaplisztkeverék
4 db tojás
120 g langyos víz
50 g olaj (ez lehet, olíva, kókusz, vagy étolaj is)
10 g ecet (akár almaecet)
5 g porélesztő
6 g sütőpor
5 g só
A nedves hozzávalókat jó alaposan összekeverjük a sóval, sütőporral, az élesztővel, majd legvégül a NaturVita alaplisztkeverékkel, puha, egynemű tésztává gyúrjuk.
Hagyjuk fél órát meleg helyen pihenni.
Vékonyra nyújtjuk (kb 2-3 mm vastagságúra) .
Nagyjából 20x25x25 centis háromszögeket vágunk, olajjal vékonyan megkenjük. A tésztákat a szélesebbik végétől, szorosan feltekerünk, és ezt annyiszor ismételjük, ahányszor a tészta mennyisége megengedi. Közben a megmaradt tésztát mindig pár mozdulattal gyúrjuk át.
Ha tapasztaltabb konyhatündér vagy, nyújtsd kör alakúra a tésztát, és vágd legalább 5 cikkre, majd tekerheted a kis kifliket azonnal. Arra figyelj, hogy a végén a legvékonyabb rész alulra kerüljön, nehogy felpöndörödjön sütés közben!
Ha kész vannak, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, 1 tojás (megsózott)sárgájával megkenjük, majd megszórjuk mindenféle magokkal (ha igazán finomat szeretnél enni, pár pillanatig pirítsd egy száraz serpenyőben a kiválasztott magvakat)
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük!
Jó étvágyat!