NaturVita zöldbanán-lisztes palacsinta (édesítőszerekkel) recept, az 500g-os kiszereléshez

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta  alappor felhasználásával készítendő palacsintához:

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta Alappor
  • 800 ml víz ( ha lehetőség van rá készítheted szódavízzel is.)
  • 1,5-2 dl étolaj (amennyiben csökkenteni szeretnéd a felhasznált kalóriák számát, használhatsz olíva olajat is.) Sütéskor már nem kell olaj a tészta alá
  • egyedi ízesítéshez használhatsz: holland kakaó port is (gluténmentes) vagy akár házi készítésű lekvárt , dzsemet 

Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória csökkentett palacsintát szeretnél.

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!

Egyéb javasolt kiegészítők a sütéshez:

  • palacsintasütő
  • merőkanál
  • hőálló fordító lapát (klasszikus formában, egy hosszú és lapos kés is megfelelhet)

 

Ha időd engedi látogasd meg a www.naturvita.hu  weboldalt, böngéssz kiegészítő termékeink között a www.naturvita.hu/konyhai-kiegeszitok/ ahol  akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!

Egy 500 g-os Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta keverékből körülbelül, 16-17 db ízletes palacsinta süthető ki.

Ha kevesebbet szeretnél egyszerre készíteni, megfelelő mértékben, arányosan csökkentsd az alapanyagokat. 

Például: 8-9 palacsintát tervezel egyszerre elkészíteni, akkor 250 g Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta Alappor, 350 - 400 ml víz, és 1 dl olaj szükséges

Elkészítés javasolt menete: 

Tedd egy keverőtálba a Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta Alap port, majd kevergetés mellett fokozatosan add hozzá a kimért vízmennyiséget és az olajat!

Ne ijedj meg a barna szín miatt, (ez a zöldbanán-liszt természetes színe), illetve azért se mert, sűrűnek tűnik első ránézésre! (a rost gyorsan magába szívja a vizet) Keverőtálnak olyat válassz, amely esetében nem fog problémát okozni a kevergetés.

Keveréshez optimális egy kézi habverőt használni, de tökéletesen megfelel akár egy fakanál is. Ha nem sürget az idő, nyugodtan pihentetheted a csomómentesre kevert tésztádat, de akár egyből elkezdheted a sütést is. 

Tedd a palacsintasütőt a tűzhelyre és forrósítsd fel! Ha ez megtörtént, tegyél egy merőkanálnyi mennyiséget a sütőd közepére és óvatos mozdulatokkal vezesd körbe!

A zöldbanán-liszt szerkezete miatt a palacsintasütőben nehezebben terül el a bekevert tészta, ezért mindenképpen kicsit vastagabb lesz a kisütött palacsinta, mint a hagyományos liszt esetén.

Ne aggódj, nem fog leragadni.

Fél perc után a forgató lapáttal (vagy késsel) kezdd el, óvatosan elválasztani a palacsintát a sütő falától.

Amikor már úgy érzed, hogy a sülő tészta „szabadon” mozgatható a palacsinta sütőben,  nyúlj a palacsinta alá közepére és egy határozott mozdulattal fordítsd át!

Amennyiben gyakorlott palacsintasütő vagy, a  feldobással is megpróbálkozhatsz.

Süsd a másik oldalát is legalább fél percig, és már készen is vagy az első Zöldbanán-lisztből készült palacsintával!

Ezzel a technológiával haladj szépen, ameddig az összes palacsinta kisütésre kerül!

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

 

Jó Étvágyat Kívánunk!

 

Beszélgetés (0)

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: