Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Vaníliás Tortalap alappor használatához:
Hozzávalók 1 db 24 cm átmérőjű, tortaforma elkészítéséhez:
- 116 g NaturVita Vaníliás Torta alappor édesítőszerekkel
- 12 db M-es méretű tojás
- 60 ml víz - csipet só
Egyedi ízlésnek megfelelően a betöltéshez, és a díszítéshez felhasználhatók: különféle tortakrémek, gyümölcsök, lekvárok.
Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez a kiegészítők kiválasztásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória, -szénhidrát csökkentett, -cukormentes tortát szeretnél.
Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!
Egyéb kiegészítők a sütéshez:
- tortasütő forma
- sütőpapír
Ha időd engedi látogasd meg a www.naturvita.hu weboldalt, böngéssz kiegészítő termékeink között a www.naturvita.hu/konyhai-kiegeszitok/ ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!
Az elkészítendő torták tervezett számának megfelelő arányban javasolt bekeverni az alapport, illetve a tojás, víz és só mennyiségét.
Az elkészítés javasolt menete:
Óvatosan törd fel a tojásokat, és a sárgájukat válaszd külön a fehérjétől.
Tedd egy megfelelő méretű keverőtálba a NaturVita Vaníliás Tortalap alapport, majd folyamatos kevergetés mellett adj hozzá 60 ml vizet, és a 12 db tojás sárgáját.
Addig keverd, amíg sűrű, egynemű masszát nem kaptál.
Amennyiben nincs otthon szilikon lapátod, akkor bármilyen kanál, fakanál segítségével végre tudod hajtani a feladatot.
Amíg az alapporból készült massza pihen, 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A kb. 24 centis tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
Segítség lehet, hogy ,ha a formát kicsit megvizezzük, úgy könnyen, az oldalán is megtapad a sütőpapír.
A robotgép segítségével a 12 tojásfehérjét, a csipet só hozzáadása után, magas fokozaton, kemény habbá verjük.
Ez a művelet kb. 3-4 percet vesz igénybe.
Ha már kellően kemény a tojáshab állaga, a robotgép keverő fokozatot visszavesszük alacsonyra, és egy kanál segítségével a tojássárgájával kikevert masszát 4-5 részletben hozzá adagoljuk.
Egynemű, szép sárga tésztát kell kapnunk.
Miután elkészült, beleöntjük a kibélelt tortaformába, majd, a már előmelegített sütőbe tesszük és 50-55 percig 180 fokon sütjük.
Minden sütő más, ezért azt javasoljuk, hogy ha úgy látod hogy megsült a tészta, 45 perc letelte után tűpróbával ellenőrizd.
Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrj bele a piskóta közepébe.
Amennyiben, úgy látod, hogy kihúzás után nem ragad rá semmi, akkor elkészült, nyugodtan kivehető a sütőből!
Amennyiben még vissza kell tenned, akkor 5 perc múlva ismételd meg a tű próbát.
A tésztát hagyjuk a formában 15 percig hűlni szobahőmérsékleten.
Az idő lejártát követően, egy sütőpapírra, vagy tiszta, öblítőillatmentes, konyharuhára borítsuk rá a tortaformánkat és hagyjuk újabb 10 percet pihenni.
Pihentetést követően, vegyük le a formát a tésztáról, és újabb 10 perc pihentetés után fordítsuk újra meg.
Ekkortól már maradhat így a teljes kihűlésig.
A teljes kihűlés kb. 1-1,5 óra hideg helyen, ennek letelte előtt semmiképpen sem szabad felszelni a tortalapot.
Ha kihűlt, igény szerint, egy hosszú éles kés segítségével vízszintesen 2, vagy 3 részre vágható a tortalap.
Amennyiben a vágást nem akarjuk bevállalni, a tervezett lapok külön is kisüthetők. Viszont ebben az esetben a receptben leírt alapanyag az adagok tervezett lapok
számával osztandók!
Amennyiben 3 részre osztjuk a tésztát, akkor értelemszerűen az egyszerre készülő torta lapunk vékonyabb lesz, így gyorsabban átsül.
A sütési idő várhatóan 15-20 percre módosul 15 perc elteltével itt is érdemes nézni a szint, és a tű próbát elvégezni.
Fontos hogy figyelj oda a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!
Jó Étvágyat Kívánunk!