NaturVita vaníliás tortalap (édesítőszerekkel) recept, az 500 g-os kiszereléshez

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Vaníliás Tortalap alappor használatához:


Hozzávalók 1 db 24 cm átmérőjű, tortaforma elkészítéséhez:

- 116 g NaturVita Vaníliás Torta alappor édesítőszerekkel

- 12 db M-es méretű tojás

- 60 ml víz - csipet só 

Egyedi ízlésnek megfelelően a betöltéshez, és a díszítéshez felhasználhatók: különféle tortakrémek, gyümölcsök, lekvárok.


Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez a kiegészítők kiválasztásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória, -szénhidrát csökkentett, -cukormentes tortát szeretnél. 

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!


Egyéb kiegészítők a sütéshez:


- tortasütő forma
- sütőpapír

Ha időd engedi látogasd meg a www.naturvita.hu  weboldalt, böngéssz kiegészítő termékeink között a www.naturvita.hu/konyhai-kiegeszitok/  ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!

Az elkészítendő torták tervezett számának megfelelő arányban javasolt bekeverni az alapport, illetve a tojás, víz és só mennyiségét.

Az elkészítés javasolt menete:

Óvatosan törd fel a tojásokat, és a sárgájukat válaszd külön a fehérjétől. 

Tedd egy megfelelő méretű keverőtálba a NaturVita Vaníliás Tortalap alapport, majd folyamatos kevergetés mellett adj hozzá 60 ml vizet, és a 12 db tojás sárgáját.

Addig keverd, amíg sűrű, egynemű masszát nem kaptál.


Amennyiben nincs otthon szilikon lapátod, akkor bármilyen kanál, fakanál segítségével végre tudod hajtani a feladatot.

Amíg az alapporból készült massza pihen, 180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A kb. 24 centis tortaformát kibéleljük sütőpapírral. 

Segítség lehet, hogy ,ha a formát kicsit megvizezzük, úgy könnyen, az oldalán is megtapad a sütőpapír. 

A robotgép segítségével a 12 tojásfehérjét, a csipet só hozzáadása után, magas fokozaton, kemény habbá verjük.

Ez a művelet kb. 3-4 percet vesz igénybe. 

Ha már kellően kemény a tojáshab állaga, a robotgép keverő fokozatot visszavesszük alacsonyra, és egy kanál segítségével a tojássárgájával kikevert masszát 4-5 részletben hozzá adagoljuk.

Egynemű, szép sárga tésztát kell kapnunk.


Miután elkészült, beleöntjük a kibélelt tortaformába, majd, a már előmelegített sütőbe tesszük és 50-55 percig 180 fokon sütjük. 

Minden sütő más, ezért azt javasoljuk, hogy ha úgy látod hogy megsült a tészta,  45 perc letelte után tűpróbával ellenőrizd. 

Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrj bele a piskóta közepébe.

Amennyiben, úgy látod, hogy kihúzás után nem ragad rá semmi, akkor elkészült, nyugodtan kivehető a sütőből! 

Amennyiben még vissza kell tenned, akkor 5 perc múlva ismételd meg a tű próbát. 

A tésztát  hagyjuk a formában 15 percig hűlni szobahőmérsékleten.

Az idő lejártát követően, egy sütőpapírra, vagy tiszta, öblítőillatmentes,  konyharuhára borítsuk rá a tortaformánkat és hagyjuk újabb 10 percet pihenni.

Pihentetést követően, vegyük le a formát a tésztáról, és újabb 10 perc pihentetés után fordítsuk újra meg.

Ekkortól már maradhat így a teljes kihűlésig.

A teljes kihűlés kb. 1-1,5 óra hideg helyen, ennek letelte előtt semmiképpen sem szabad felszelni a tortalapot.

Ha kihűlt, igény szerint, egy hosszú éles kés segítségével vízszintesen 2, vagy 3 részre vágható a tortalap.

Amennyiben a vágást nem akarjuk bevállalni, a tervezett lapok külön is kisüthetők.  Viszont ebben az esetben a receptben leírt alapanyag az adagok tervezett lapok

számával osztandók!

Amennyiben 3 részre osztjuk a tésztát, akkor értelemszerűen az egyszerre készülő torta lapunk vékonyabb lesz, így gyorsabban átsül.

A sütési idő várhatóan 15-20 percre módosul 15 perc elteltével itt is érdemes nézni a szint, és a tű próbát elvégezni.

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!


Jó Étvágyat Kívánunk!

Beszélgetés (0)

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: