NaturVita sajtos stangli recept, az 500 g-os kiszereléshez

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli alappor felhasználásával készítendő ízletes sajtos ízesítésű stanglihoz:

Hozzávalók a tésztához:


- 500 g NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli Alappor

( A NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli Alappor keverék az alább nevesített két szükséges
alapanyagon túlmenően, tartalmaz minden olyan összetevőt száraz
anyagformában, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.)

- 330 g light vaj (ha valóban kalória csökkentett sajtos stanglit szeretnél)

- 660 g joghurt 



Sütéshez javasolt kiegészítők:


- sütőpapír
- nagyobb méretű lapos tepsi
- nyújtódeszka, nyújtófa
- sajtreszelő
- tojáskenő ecset

Ha időd engedi látogasd meg a www.naturvita.hu  weboldalt, böngéssz kiegészítő termékeink között a www.naturvita.hu/konyhai-kiegeszitok/  aho akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!


Ízesítéshez, díszítéshez javaslatok :


-300 g reszelt sajt
-1 db tojás (a tészta megkenéséhez)


-egyedi ízesítés szerint használhatsz, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot,
tökmagot stb.


Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória csökkentett sajtos ízesítésű stanglit szeretnél.

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!


500 g NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli alapporból kb. 6  tepsi (30*35 cm-es) sajtos ízesítésű stangli készíthető el.

Az általunk javasolt, és figyelembe vett sajtos ízesítésű rúd méret 5-6 cm * 1,5-2 cm-es.
Értelemszerűen a rendelkezésre álló tepsi méret, illetve a favorizált sajtos stangli alakja
befolyásolja az elkészíthető adagok számát.


Elkészítés javasolt menete:



                                   Helyezd keverőtálba a NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli alapport, majd gyors mozdulatokkal öntsd hozzá az előre kimért nedves hozzávalókat!                                           (A light vajat és a joghurtot)

Javasolt olyan keverőtál méretet választani, amiben kényelmesen lehet a masszát keverni.

Kezd a tésztát összegyúrni. Kb. 3 perc finom gyúrás után a tésztát gyönyörűen össze fog állni!
Kérlek, most hagyd a tésztát pihenni  újabb 3 percig, és közben készülj elő a sütéshez, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

A pihenő idő letelte után, körkörös mozdulatokkal simogasd a tésztát, hogy átvegye a kezed
melegét.

Nyújtófa segítségével, próbálj téglalap alakú kb. 1-1,5 cm vastagságú tésztát nyújtani!

Amennyiben nem sikerül ne aggódj, késsel is körbe vághatod, hogy  nagyjából téglalap formája legyen.

1 tojást keverj el villa segítségével a kenéshez

Nyújtást követően (ha soknak találod a tésztát, oszd fel 3 kis gombócra, és azokat külön-külön nyújtsd ki), az egész felületet egy ecset segítségével a tojással kend be teljesen! Fontos, hogy a tojásból szélekre is jusson!

A tészta tetejét egyenletesen eloszlatva szórd meg reszelt sajttal! A tenyereddel kicsit nyomd rá a tészta tetejére, hogy vágáskor ne potyogjon le róla.

A téglalapot kés segítségével először keresztbe kb. 1.5-2 cm vastag csíkokra vágjuk, majd kb. 5-6 cm hosszúra darabokra szeljük!

Ha a tésztát sütőpapíron nyújtod ki, és azon darabolod fel a kívánt méretre, egy mozdulattal áthelyezheted a papírral együtt a tepsibe, és kis igazgatás után, hogy ne érjenek össze a rudak, már sütheted is.

 Az sem probléma, ha a vége felé nem „szabványos” méretű darabok maradnak. Azok is ugyan olyan finomak lesznek, mint a szabályos méretűek.

A rudacskákat a tepsibe helyezzük, és már mehet is be az előmelegített sütőbe sülni.

180 fokon, 20 percig sütjük.

Javasoljuk, hogy a sütés alsó-felső sütési fokozaton süljön, légkeverés nélkül.

A sütési idő lejártát követően, óvatosan ellenőrizz egy darabot, hogy az alja is megsült-e. Sütés végére aranybarna rudakat kell kapnunk.

Fontos, hogy a rudakat miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a megfelelő íz
eredménye érdekében.

A fent leírtakban, Mi reszelt sajttal szórtuk meg a tésztánk tetejét. Viszont, amint azt a javasolt kiegészítőknél jeleztük, egyedi ízlésnek megfelelően használhatsz, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot, vagy bármi számodra kedves feltétet ízesítéshez.

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

Fogyaszd egészséggel!

Jó Étvágyat Kívánunk!

Beszélgetés (0)

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: