NaturVita mézeskalács (édesítőszerekkel) recept, az 500 g-os kiszereléshez

 Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Mézeskalács alappor felhasználásával készítendő ízletes mézeskalácshoz:

 

 Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Mézeskalács Alappor
  • 160 g méz (ha szeretnél használhatsz mézpótlót is, mely szénhidrát-kalória – és cukor csökkentett, viszont rostban gazdag)
  • 200 g olvasztott vaj (kalóriacsökkentés érdekében light vaj használatát javasoljuk!)
  • 120 g joghurt 

A NaturVita Mézeskalács Alappor keverék az alább felsorolt szükséges alapanyagon túl, tartalmaz minden olyan összetevőt, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.

 Javaslat a díszítéshez: 

  • diétás cukormáz készítéséhez hozzávalók: 
  • - 1 tojásfehérje 

                                                    - 10 g DiaWellnes  1:4 édesítőszer

     - 0,5 gr só

                                                             - 1 teáskanál frissen facsart citromlé

     - használhatunk aprított diót vagy mandulát, de ízlés szerint bármit, amit csak megkívánunk 

Nagyon fontos, hogy az díszítésnél a kiegészítők választásánál figyeljünk azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória csökkentett mézeskalácsot szeretnénk.

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!

 

Egyéb kiegészítők a sütéshez:

  • egy tetszés szerinti forma a ki szaggatáshoz (lehet akár kör alakú, virágos, szív formájú ..)
  • egy normál vékony falú tepsi (a receptben megadott mennyiségeket egy 35 x 30 cm tepsire kalkuláltuk) 
  • sütőpapír

Ha időd engedi látogasd meg a www.naturvita.hu weboldalt, böngéssz kiegészítő termékeink között, www.naturvita.hu/kiegeszito-termekek/ ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz, ami a sütéshez elengedhetetlen!

Elkészítési javaslat: 

Olvasszuk fel a vajat 

Helyezzük keverőtálba a NaturVita Mézeskalács Alapport, és már az előre kimért nedves hozzávalókat. (Méz, olvasztott vaj, joghurt.)

 Az alapanyagokat gyúrjuk össze, és hagyjuk pihenni a tésztát 3 percig. 

Pihenő idő lejárta után egy nyújtófa segítségével a tésztát fél cm vastagságúra nyújtsuk ki. 

 

Egy 500 g-os NaturVita Mézeskalács alappor keverékből körülbelül, 40-42 db ízletes mézeskalács készíthető.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A nyújtást célszerű egyből a sütőpapíron megtenni, így a szaggatás után csak a leeső részeket kell kiszedni, és a sütőpapírral együtt már tehetjük is a tepsibe.

A leeső részeket gyúrjuk össze, és a fent leírt utasításokat ismételve szaggassuk ki.

Tegyük be a tepsit az az előmelegített sütőbe.

Süssük alsó – felső sütéssel, 180 fokon!

A mézeskalácsokat 8 perc alatt készre sütjük.

A sütési idő függ a sütő fajtájától is.

 

Elkészülés után tegyük hűvös helyre, addig készítsük elő a díszítést.

Javasolt diétás cukormáz elkészítéséhez a fent említett alapanyagokat keverjük össze és vonjuk be vele a mézeskalács tetejét, de akár bele is forgathatjuk. 

Abban az esetben, amennyiben klasszikus módon egyéni díszítéssel szeretnénk ellátni a mézeskalácsokat, akkor lehetőség van habzsákból kinyomva tetszés szerinti mintákat rajzolva elvégezni a díszítést.

Amennyiben kicsit sűrűnek érezzük a díszítő masszát, akkor a habzsákba való töltés előtt keverjünk hozzá hígításként egy kis vizet. 

Amennyiben nincs otthon megfelelően kis méretű habzsák, akkor sem kell megijedni. A célnak megfelel bármilyen kisméretű nejlonzacskó (uzsonnás zacskó). A massza betöltése után a zacskó egyik sarkán egy pici lyukat kell szúrni és azon keresztül kinyomni a masszát. Arra vigyázzunk, hogy valóban kis lyukat nyissunk a zacskón, mert különben túl intenzíven fog ki nyomódni a díszítő massza.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a díszítésünk még látványosabb legyen, akkor a bekevert masszát ételszínezővel tetszőlegesen színezhetjük. 

Nincs más dolgunk, mint hagyni kihűlni.

Kihűlés után rögtön fogyasztható! 

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

Jó Étvágyat Kívánunk!

Beszélgetés (0)

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: