NaturVita kakaós tortalap (édesítőszerekkel) recept, az 500g-os kiszereléshez

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Kakaós Tortalap alappor  édesítőszerekkel használatához:

Az 500 gr-os kiszerelésből 4 db kakaós tortalap süthető!


Hozzávalók 1 db 24 cm átmérőjű, tortaforma elkészítéséhez:


- 116 g NaturVita Kakaós Tortalap alappor édesítőszerekkel

12 db M-es méretű tojás 

60 ml víz 

csipet só 

Egyedi ízlésnek megfelelően a betöltéshez és körbekenéshez és díszítéshez felhasználhatók: különféle tortakrémek, gyümölcsök, lekvárok.

Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez a kiegészítők kiválasztásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória, -szénhidrát csökkentett, -cukormentes tortát szeretnél. 

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!


Egyéb kiegészítők a sütéshez:


- tortasütő forma
- sütőpapír


Ha időd engedi látogasd meg a www.naturvita.hu weboldalt, böngéssz kiegészítő termékeink között, www.naturvita.hu/kiegeszito-termekek/ ahol  akár mindent egy helyen beszerezhetsz, ami a sütéshez elengedhetetlen!

Ennek megfelelően az elkészítendő torták tervezett számának megfelelő arányban javasolt bekeverni az alapport, illetve a tojás, víz mennyiségét.

Az elkészítés javasolt menete:

Óvatosan törjük fel a tojásokat, és a sárgájukat válasszuk külön a fehérjétől. 

Tegyük egy megfelelő méretű keverőtálba a NaturVita Kakaós Tortalap alapport, majd folyamatos kevergetés mellett adjunk hozzá 60 ml vizet, és a 12 db tojássárgáját.

Addig keverjük, amíg sűrű, de folyékony, egynemű masszát nem kapunk.

Amennyiben nincs otthon szilikon lapátod, akkor bármilyen kanál, fakanál segítségével végre tudod hajtani a feladatot.

Amíg az alapporból készült massza pihen, 180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A kb. 24 centis tortaformát kibéleljük sütőpapírral. 

Segítség lehet, hogy ha a formát kicsit meg vizezzük, az oldalán is könnyen megtapad a sütőpapír. 

A robotgép segítségével a 12 tojásfehérjét, a csipet só hozzáadása után, magas fokozaton, kemény habbá verjük. Ez a művelet kb. 3-4 percet vesz igénybe. 

Ha már kellően kemény a tojáshab, alacsonyabb fokozaton egy kanál segítségével a tojássárgájával kikevert masszát 4-5 részletben hozzá adagoljuk.

Egynemű, szép sima tésztát kell kapnunk.


Miután elkészült a tészta, beleöntjük a kibélelt tortaformába, majd, a már előmelegített sütőbe tesszük és 50-55 percig 180 fokon sütjük. 

Minden sütő más, ezért azt javasoljuk, hogy 45 perc letelte után végezzünk tű próbát.

Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrjunk bele a piskóta közepéig.

Amennyiben úgy látjuk, hogy kihúzás után nem ragad rá semmi, akkor elkészült, nyugodtan kivehető a sütőből! 

Amennyiben még nem sült meg a tészta, akkor 5 perc múlva ismételjük meg a tű próbát. 

A tésztát 10 percig hagyjuk a formában hűlni szobahőmérsékleten.

Az idő lejártát követően egy sütőpapírra, vagy tiszta, öblítőillat mentes konyharuhára borítsuk rá a tortaformánkat,és hagyjuk újabb 10 percet pihenni.

Pihentetést követően, vegyük le a formát a tésztáról, és újabb 10 perc pihentetés után fordítsuk újra meg.

Ekkortól már maradhat így a teljes kihűlésig.

A teljes kihűlés kb. 1-1,5 óra hideg helyen, ennek letelte előtt semmiképpen sem szabad felszelni a tortalapot.

Ha kihűlt, igény szerint, egy hosszú éles kés segítségével vízszintesen 2, vagy 3 részre vágható a tortalap.

Amennyiben a vágást nem akarjuk bevállalni, a tervezett lapok külön is kisüthetők. 

Viszont ebben az esetben a receptben leírt alapanyag adagok a tervezett lapok számával osztandók!

Amennyiben 3 részre osztjuk a tésztát akkor értelemszerűen az egyszerre készülő torta lapunk vékonyabb lesz, így gyorsabban átsül.

A sütési idő várhatóan 15-20 percre módosul 15 perc elteltével itt is érdemes nézni a szint, és a tűpróbát elvégezni.

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!



Jó étvágyat Kívánunk!

Beszélgetés (0)

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: