NaturVita kakaós muffin (édesítőszerekkel) recept, az 500 g-os kiszereléshez

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Muffin alappor felhasználásával készítendő muffinhoz:

 

Hozzávalók a tésztához:

-NaturVita Muffin alappor 500 g

-Víz 600 ml (kézmeleg) 

-Olvasztott vaj 170 g

-Egyéni ízlésnek megfelelően az ízesítéshez felhasználható: étcsokoládé, bármilyen gyümölcs (akár fagyasztva, akár frissen is), rumaroma, dió-mandula-mák  

Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban

kalória csökkentett muffint szeretnél.

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és

az életmódjába beépíthető!

Egyéb kiegészítők a sütéshez:

-muffin sütő

-muffin papír

Ha időd engedi látogasd meg a www.naturvita.hu weboldalt, böngéssz kiegészítő termékeink között, www.naturvita.hu/kiegeszito-termekek/ ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz, ami a sütéshez elengedhetetlen!

Egy 500gr-os NaturVita Muffin alappor keverékből körülbelül 24-25 db ízletes muffin süthető meg.

Ennek megfelelően a rendelkezésre álló muffin formák, illetve az egyszerre elkészítendő sütemények tervezett számának megfelelő arányban ajánlott bekeverni az

alapport vízzel és vajjal.

Például 12-13 db muffin bekeveréséhez szükséged lesz: 250 g NaturVita Muffin alapporra, 300 ml vízre, 85 g olvasztott vajra!

Elkészítés javasolt menete:

Egy edényben olvasszunk fel 170 g vajat!

Tegyük egy keverőtálba a NaturVita Muffin alapport, majd szilikon lapáttal történő kevergetés mellett fokozatosan öntsünk hozzá 600 ml vizet, és 170 g olvasztott vajat!  

Most pihenjünk kicsit és hagyjuk a rostokat is dolgozni legalább 5 percig, ameddig a nedvességet magukba szívják!

Miután elkészült, és megfelelő ideig pihent a muffin keverékünk, a muffin formába helyezünk muffin papírt.

Kanál segítségével kb. háromnegyedig töltsük meg a formákat!

Vigyázzunk, mert sütés közben dagadni fog a tészta, ezért amennyiben túltöltjük a formákat, a tészta kifolyik és nehezen fogyaszthatók lesznek a muffinok.

Ha ezzel elkészültünk, nincs más dolgunk, mint betenni az előmelegített sütőbe (180 fok), 12-14 percig süssük, (sütő függő) alsó felső sütési módon!

Amennyiben nem szeretnénk, hogy a muffin kívül száraz legyen, belül viszont nyers érzetű, javasoljuk, hogy ne használjunk légkeverést!

A sütési idő lejárta közeledtével nyugodtan használjuk a tűpróbát

Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrjunk bele a muffin közepéig.

Amennyiben úgy látjuk, hogy kihúzás után nem ragad rá semmi, akkor elkészült, nyugodtan kivehető a sütőből! 

Fontos: Hagyjuk kihűlni! Meleg állapotban még nyers érzetet kelt!

Tálaláshoz használhatunk bármilyen cukormentes lekvárt, dzsemet, vanília sodót.

        Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

   Jó Étvágyat Kívánunk hozzá!

Beszélgetés (0)

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: