Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Muffin alappor felhasználásával készítendő muffinhoz:
Hozzávalók a tésztához:
-NaturVita Muffin alappor 500 g
-Víz 600 ml (kézmeleg)
-Olvasztott vaj 170 g
-Egyéni ízlésnek megfelelően az ízesítéshez felhasználható: étcsokoládé, bármilyen gyümölcs (akár fagyasztva, akár frissen is), rumaroma, dió-mandula-mák
Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban
kalória csökkentett muffint szeretnél.
Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és
az életmódjába beépíthető!
Egyéb kiegészítők a sütéshez:
-muffin sütő
-muffin papír
Ha időd engedi látogasd meg a www.naturvita.hu weboldalt, böngéssz kiegészítő termékeink között, www.naturvita.hu/kiegeszito-termekek/ ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz, ami a sütéshez elengedhetetlen!
Egy 500gr-os NaturVita Muffin alappor keverékből körülbelül 24-25 db ízletes muffin süthető meg.
Ennek megfelelően a rendelkezésre álló muffin formák, illetve az egyszerre elkészítendő sütemények tervezett számának megfelelő arányban ajánlott bekeverni az
alapport vízzel és vajjal.
Például 12-13 db muffin bekeveréséhez szükséged lesz: 250 g NaturVita Muffin alapporra, 300 ml vízre, 85 g olvasztott vajra!
Elkészítés javasolt menete:
Egy edényben olvasszunk fel 170 g vajat!
Tegyük egy keverőtálba a NaturVita Muffin alapport, majd szilikon lapáttal történő kevergetés mellett fokozatosan öntsünk hozzá 600 ml vizet, és 170 g olvasztott vajat!
Most pihenjünk kicsit és hagyjuk a rostokat is dolgozni legalább 5 percig, ameddig a nedvességet magukba szívják!
Miután elkészült, és megfelelő ideig pihent a muffin keverékünk, a muffin formába helyezünk muffin papírt.
Kanál segítségével kb. háromnegyedig töltsük meg a formákat!
Vigyázzunk, mert sütés közben dagadni fog a tészta, ezért amennyiben túltöltjük a formákat, a tészta kifolyik és nehezen fogyaszthatók lesznek a muffinok.
Ha ezzel elkészültünk, nincs más dolgunk, mint betenni az előmelegített sütőbe (180 fok), 12-14 percig süssük, (sütő függő) alsó felső sütési módon!
Amennyiben nem szeretnénk, hogy a muffin kívül száraz legyen, belül viszont nyers érzetű, javasoljuk, hogy ne használjunk légkeverést!
A sütési idő lejárta közeledtével nyugodtan használjuk a tűpróbát!
Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrjunk bele a muffin közepéig.
Amennyiben úgy látjuk, hogy kihúzás után nem ragad rá semmi, akkor elkészült, nyugodtan kivehető a sütőből!
Fontos: Hagyjuk kihűlni! Meleg állapotban még nyers érzetet kelt!
Tálaláshoz használhatunk bármilyen cukormentes lekvárt, dzsemet, vanília sodót.
Fontos hogy figyelj oda a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!
Jó Étvágyat Kívánunk hozzá!