NaturVita Zöldbanán-lisztes Palacsinta Alappor Édesítőszerekkel 500 g

Kód: SGP0500006
1 értékelés
4 525 Ft 3 563 Ft ÁFA nélkül 4 525 Ft / 1 db
Raktáron (4 db)
Kedvezmény darabszám alapján
1 - 4 db
4 525 Ft / db
5 vagy több db = 10 % kedvezmény
4 073 Ft / db
Megtakarítás 0 Ft

Ebben a kis zacskóban gyakorlatilag minden szükséges alapanyag benne van, ami egy alacsony gluténtartalmú, rostban gazdag, cukormentes, finom palacsinta elkészítéséhez szükséges.

Egy 500 g-os Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta keverékből körülbelül, 16 -18 db ízletes palacsinta süthető ki.

A termék jellemzői: nagyon alacsony gluténtartalom, cukormentes, alacsony kalóriatartalom.

(A termék gluténmentes liszt felhasználásával készült, azonban olyan üzemben, ahol glutént tartalmazó terméket is előállítanak.)

Az ajánlott elkészítési javaslatunkat és praktikus tanácsainkat az alább található Részletes információra kattintva olvashatod!

Részletes információ

20 ezer Ft felett ingyenes szállítás
20 ezer Ft felett
ingyenes szállítás
Szállítási garancia
sértetlen áru
5 azonos termék vásárlása esetén 10% kedvezmény
5 azonos termék vásárlása esetén
10% kedvezmény

Termék részletes leírása

 

Összetevők : zöldbanán-liszt, édesítőszerek [ eritrit, steviol -glikozidok, szukralóz ], kukorica keményítő, teljes tojáspor, vaníliás pudingpor [ kukorica keményítő, étkezési só, aroma, színezékek ( karotinok)]

Nyomokban glutént,tojást és tejet tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1188 kJ; 281 kcal
Zsír 3,3 g
-amelyből telített zsírsavak 1,0 g
Szénhidrát 56,6 g
-amelyből cukor 1,6 g 
Fehérje 6,1 g
1,20 g

 




Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta  alappor felhasználásával készítendő palacsintához:

Hozzávalók a tésztához:

500 g NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta Alappor Édesítőszerekkel

800 ml víz ( ha lehetőség van rá készítheted szódavízzel is.)

1,5-2 dl étolaj (amennyiben csökkenteni szeretnéd a felhasznált kalóriák számát, használhatsz olíva olajat is.) Sütéskor már nem kell olaj a tészta alá

egyedi ízesítéshez használhatsz: holland kakaó port is (gluténmentes) vagy akár házi készítésű lekvárt , dzsemet 

Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória csökkentett palacsintát szeretnél.

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!

Egyéb javasolt kiegészítők a sütéshez:

palacsintasütő

merőkanál

hőálló fordító lapát (klasszikus formában, egy hosszú és lapos kés is megfelelhet)

 

Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu  weboldalt, böngéssz a  kiegeszitok  között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!

Egy 500 g-os Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta keverékből körülbelül, 16-17 db ízletes palacsinta süthető ki.

Ha kevesebbet szeretnél egyszerre készíteni, megfelelő mértékben, arányosan csökkentsd az alapanyagokat. 

Például: 8-9 palacsintát tervezel egyszerre elkészíteni, akkor 250 g Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta Alappor, 350 - 400 ml víz, és 1 dl olaj szükséges

Elkészítés javasolt menete: 

Tedd egy keverőtálba a Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta Alap port, majd kevergetés mellett fokozatosan add hozzá a kimért vízmennyiséget és az olajat!

Ne ijedj meg a barna szín miatt, (ez a zöldbanán-liszt természetes színe), illetve azért se mert, sűrűnek tűnik első ránézésre! (a rost gyorsan magába szívja a vizet) Keverőtálnak olyat válassz, amely esetében nem fog problémát okozni a kevergetés.

Keveréshez optimális egy kézi habverőt használni, de tökéletesen megfelel akár egy fakanál is. Ha nem sürget az idő, nyugodtan pihentetheted a csomómentesre kevert tésztádat, de akár egyből elkezdheted a sütést is. 

Tedd a palacsintasütőt a tűzhelyre és forrósítsd fel! Ha ez megtörtént, tegyél egy merőkanálnyi mennyiséget a sütőd közepére és óvatos mozdulatokkal vezesd körbe!

A zöldbanán-liszt szerkezete miatt a palacsintasütőben nehezebben terül el a bekevert tészta, ezért mindenképpen kicsit vastagabb lesz a kisütött palacsinta, mint a hagyományos liszt esetén.

Ne aggódj, nem fog leragadni.

Fél perc után a forgató lapáttal (vagy késsel) kezdd el, óvatosan elválasztani a palacsintát a sütő falától.

Amikor már úgy érzed, hogy a sülő tészta „szabadon” mozgatható a palacsinta sütőben,  nyúlj a palacsinta alá, nagyjából a  közepére és egy határozott mozdulattal fordítsd át!

Amennyiben gyakorlott palacsintasütő vagy, a  feldobással is megpróbálkozhatsz.

Süsd a másik oldalát is legalább fél percig, és már készen is vagy az első Zöldbanán-lisztből készült palacsintával!

Ezzel a technológiával haladj szépen, ameddig az összes palacsinta kisütésre kerül!

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

Fogyaszd egészséggel!

Jó étvágyat kívánunk!

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés