NaturVita Zöldbanán-Lisztes Palacsinta Alappor Édesítőszerekkel 250 g
Kód: SGP0250006


Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Összetevők: zöldbanán-liszt, édesítőszerek [ eritrit, steviol -glikozidok, szukralóz ], kukorica keményítő, teljes tojáspor, vaníliás pudingpor [ kukorica keményítő, étkezési só, aroma, színezékek ( karotinok)]
Nyomokban glutént, tojást és tejet tartalmazhat!
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
Energia | 1188 kJ; 281 kcal |
Zsír | 3,3 g |
-amelyből telített zsírsavak | 1,0 g |
Szénhidrát | 56,6 g |
-amelyből cukrok | 1,6 g |
Fehérje | 6,1 g |
Só | 1,2 g |
Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta alappor felhasználásával készítendő palacsintához:
Hozzávalók a tésztához:
250 g NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta Alappor Édesítőszerekkel
400 ml víz ( ha lehetőség van rá készítheted szódavízzel is)
1 dl étolaj (amennyiben csökkenteni szeretnéd a felhasznált kalóriák számát, használhatsz olíva olajat is.)
Sütéskor már nem kell olaj a tészta alá
egyedi ízesítéshez használhatsz: holland kakaó port is (gluténmentes) vagy akár házi készítésű lekvárt, dzsemet
Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória csökkentett palacsintát szeretnél.
Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!
Egyéb javasolt kiegészítők a sütéshez:
palacsintasütő
merőkanál
hőálló fordító lapát (klasszikus formában, egy hosszú és lapos kés is megfelelhet)
Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu weboldalt, böngéssz a kiegeszitok között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!
Egy 250 g-os Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta keverékből körülbelül, 8-9 db ízletes palacsinta süthető ki.
Elkészítés javasolt menete:
Tedd egy keverőtálba a Zöldbanán-lisztből készült Palacsinta Alap port, majd kevergetés mellett fokozatosan add hozzá a kimért vízmennyiséget és az olajat!
Ne ijedj meg a barna szín miatt, (ez a zöldbanán-liszt természetes színe), illetve azért se mert, sűrűnek tűnik első ránézésre! (a rost gyorsan magába szívja a vizet) Keverőtálnak olyat válassz, amely esetében nem fog problémát okozni a kevergetés.
Keveréshez optimális egy kézi habverőt használni, de tökéletesen megfelel akár egy fakanál is. Ha nem sürget az idő, nyugodtan pihentetheted a csomómentesre kevert tésztádat, de akár egyből elkezdheted a sütést is.
Tedd a palacsintasütőt a tűzhelyre és forrósítsd fel! Ha ez megtörtént, tegyél egy merőkanálnyi mennyiséget a sütőd közepére és óvatos mozdulatokkal vezesd körbe!
A zöldbanán-liszt szerkezete miatt a palacsintasütőben nehezebben terül el a bekevert tészta, ezért mindenképpen kicsit vastagabb lesz a kisütött palacsinta, mint a hagyományos liszt esetén.
Ne aggódj, nem fog leragadni.
Fél perc után a forgató lapáttal (vagy késsel) kezdd el, óvatosan elválasztani a palacsintát a sütő falától.
Amikor már úgy érzed, hogy a sülő tészta „szabadon” mozgatható a palacsinta sütőben, nyúlj a palacsinta alá, nagyjából a közepére és egy határozott mozdulattal fordítsd át!
Amennyiben gyakorlott palacsintasütő vagy, a feldobással is megpróbálkozhatsz.
Süsd a másik oldalát is legalább fél percig, és már készen is vagy az első Zöldbanán-lisztből készült palacsintával!
Ezzel a technológiával haladj szépen, ameddig az összes palacsinta kisütésre kerül!
Fontos hogy figyelj oda a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!
Fogyaszd egészséggel!
Jó étvágyat kívánunk!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.