NaturVita Vaníliás Torta Alappor Édesítőszerekkel 500 g

Kód: SGP0500007
1 értékelés
4 990 Ft 3 929 Ft ÁFA nélkül 4 990 Ft / 1 db
Raktáron (5 db)
Kedvezmény darabszám alapján
1 - 4 db
4 990 Ft / db
5 vagy több db = 10 % kedvezmény
4 491 Ft / db
Megtakarítás 0 Ft

Az 500 g-os tortaalap porból, 4 db 24 cm-es piskóta készíthető! 

Ez egy tortalap 12 szeletes felosztásával számolva, összesen 48 tortaszelet piskóta alapját biztosítja.

Az alappor keverék az elkészítési ajánlatunkban szerepeltetett  folyékony állagú összetevőkön túlmenően, minden olyan alapanyagot tartalmaz, amely biztosítja egy ízletes tortalap gyors elkészítését!

A termék jellemzői: nagyon alacsony gluténtartalom, rostokban gazdag, csökkentett szénhidráttartalom, cukormentes, alacsony kalóriatartalom.

(A termék gluténmentes liszt felhasználásával készült, azonban olyan üzemben, ahol glutént tartalmazó terméket is előállítanak.)

Az ajánlott elkészítési javaslatunkat és praktikus tanácsainkat az alább található Részletes információra kattintva olvashatod!

Részletes információ

20 ezer Ft felett ingyenes szállítás
20 ezer Ft felett
ingyenes szállítás
Szállítási garancia
sértetlen áru
5 azonos termék vásárlása esetén 10% kedvezmény
5 azonos termék vásárlása esetén
10% kedvezmény

Termék részletes leírása

 

Összetevők: édesítőszerek [ eritrit, steviol-glikozidok, szukralóz ], NaturVita mix lisztkeverék: [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő ], vaníliás cukor helyettesítő [ édesítőszerek, eritrit steviol-glikozidok, szukralóz, élelmi rost, vanília mag, vanília kivonat ]

Nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat.

Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!

Átlagos tápérték  100 g termékben
Energia 49  kJ; 12 kcal
Zsír 0,4 g
-amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 1,6 g
-amelyből cukrok 0,5 g
Rost 32,5 g
Fehérje 0,4 g
0,10 g

 

 

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Vaníliás Tortalap alappor édesítőszerekkel használatához:


Hozzávalók 1 db 24 cm átmérőjű, tortaforma elkészítéséhez:

- 116 g NaturVita Vaníliás Torta alappor édesítőszerekkel

- 12 db M-es méretű tojás

- 60 ml víz

- csipet só 

Egyedi ízlésnek megfelelően a betöltéshez, és a díszítéshez felhasználhatók: különféle tortakrémek, gyümölcsök, lekvárok.


Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez a kiegészítők kiválasztásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória, -szénhidrát csökkentett, -cukormentes tortát szeretnél. 

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!


Egyéb kiegészítők a sütéshez:


- tortasütő forma
- sütőpapír

Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu  weboldalt, böngéssz a  kiegeszitok  között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!

Az elkészítendő torták tervezett számának megfelelő arányban javasolt bekeverni az alapport, illetve a tojás, víz és só mennyiségét.

Az elkészítés javasolt menete:

Óvatosan törd fel a tojásokat, és a sárgájukat válaszd külön a fehérjétől. 

Tedd egy megfelelő méretű keverőtálba a NaturVita Vaníliás Tortalap alapport, majd folyamatos kevergetés mellett adj hozzá 60 ml vizet, és a 12 db tojássárgáját.

Addig keverd, amíg sűrű, egynemű masszát nem kaptál.


Amennyiben nincs otthon szilikon lapátod, akkor bármilyen kanál, fakanál segítségével végre tudod hajtani a feladatot.

Amíg az alapporból készült massza pihen, 180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A kb. 24 centis tortaformát kibéleljük sütőpapírral. 

Segítség lehet, hogy ha a formát kicsit megvizezzük, úgy könnyen, az oldalán is megtapad a sütőpapír. 

A robotgép segítségével a 12 tojásfehérjét, a csipet só hozzáadása után, magas fokozaton, kemény habbá verjük.

Ez a művelet kb. 3-4 percet vesz igénybe. 

Ha már kellően kemény a tojáshab állaga, a robotgép keverő fokozatot visszavesszük alacsonyra, és egy kanál segítségével a tojássárgájával kikevert masszát 4-5 részletben hozzá adagoljuk.

Egynemű, szép sárga tésztát kell kapnunk.


Miután elkészült, beleöntjük a kibélelt tortaformába, majd a már előmelegített sütőbe tesszük és 50-55 percig 180 fokon sütjük. 

Minden sütő más, ezért azt javasoljuk, hogy ha úgy látod hogy megsült a tészta,  45 perc letelte után tűpróbával ellenőrizd. 

Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrj bele a piskóta közepébe.

Amennyiben, úgy látod, hogy kihúzás után nem ragad rá semmi, akkor elkészült, nyugodtan kivehető a sütőből! 

Amennyiben még vissza kell tenned, akkor 5 perc múlva ismételd meg a tűpróbát. 

A tésztát  hagyjuk a formában 15 percig hűlni szobahőmérsékleten.

Az idő lejártát követően, egy sütőpapírra, vagy tiszta, öblítőillatmentes konyharuhára borítsuk rá a tortaformánkat és hagyjuk újabb 10 percet pihenni.

Pihentetést követően vegyük le a formát a tésztáról, és újabb 10 perc pihentetés után fordítsuk meg újra.

Ekkortól már maradhat így a teljes kihűlésig.

A teljes kihűlés kb. 1-1,5 óra hideg helyen, ennek letelte előtt semmiképpen sem szabad felszelni a tortalapot.

Ha kihűlt, igény szerint, egy hosszú éles kés segítségével vízszintesen 2, vagy 3 részre vágható a tortalap.

Amennyiben a vágást nem akarjuk bevállalni, a tervezett lapok külön is kisüthetők.  Viszont ebben az esetben a receptben leírt alapanyag az adagoka tervezett lapok

számával osztandók!

Amennyiben 3 részre osztjuk a tésztát, akkor értelemszerűen az egyszerre készülő torta lapunk vékonyabb lesz, így gyorsabban átsül.

A sütési idő várhatóan 15-20 percre módosul 15 perc elteltével itt is érdemes nézni a szint, és a tűpróbát elvégezni.

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!


Fogyaszd egészséggel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés