NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli Alappor 250 g
Kód: SGP0250003


Termék részletes leírása
Összetevők: NaturVita mix lisztkeverék [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő ], teljes tojáspor, cheddar ízesítésű növényi por [módosított keményítő, himalája só, lóbab fehérje, aroma, ( dikálcium - foszfát, savanyúságot szabályzó anyag, citromsav, színezék )] só
Nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat.
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
Energia | 602 kJ; 144 kcal |
Zsír | 8,5 g |
-amelyből telített zsírsavak | 2,4 g |
Szénhidrát | 5,9 g |
-amelyből cukrok | 0,4 g |
Rost | 57,1 g |
Fehérje | 11 g |
Só | 11,2 g |
Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli alappor felhasználásával készítendő ízletes sajtos stanglihoz:
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli Alappor
( A NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli Alappor keverék az alább nevesített két szükséges
alapanyagon túlmenően, tartalmaz minden olyan összetevőt szárazanyagformában, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.)
- 165 g light vaj (ha valóban kalória csökkentett sajtos rudat szeretnél)
- 330 g joghurt
Sütéshez javasolt kiegészítők:
- sütőpapír
- nagyobb méretű lapos tepsi
- nyújtódeszka, nyújtófa
- sajtreszelő
- tojáskenő ecset
Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu weboldalt, böngéssz a kiegeszitok között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!
Ízesítéshez, díszítéshez javaslatok :
-150 g reszelt sajt
-1 db tojás (a tészta megkenéséhez)
-egyedi ízesítés szerint használhatsz: szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot stb.
Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória csökkentett sajtos stanglit szeretnél.
Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!
250 g NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli alapporból kb. 3 tepsi (30*35 cm-es) sajtos ízesítésű stangli készíthető.
Az általunk javasolt, és figyelembe vett sajtosízesítésű rúd méret 5-6 cm * 1,5-2 cm-es.
Értelemszerűen a rendelkezésre álló tepsi méret, illetve a favorizált sajtos stangli alakja befolyásolja az elkészíthető adagok számát.
Elkészítés javasolt menete:
Helyezd keverőtálba a NaturVita Sajtos Ízesítésű Stangli alapport, majd gyors mozdulatokkal öntsd hozzá az előre kimért nedves hozzávalókat! (A light vajat és görög joghurtot)
Javasolt olyan keverőtál méretet választani, amiben kényelmesen lehet a masszát keverni.
Kezd a tésztát összegyúrni. Kb. 3 perc finom gyúrás után a tészta gyönyörűen össze fog állni!
Kérlek, most hagyd pihenni újabb 3 percig, közben készülj elő a sütéshez, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A pihenő idő letelte után, körkörös mozdulatokkal simogasd a tésztát, hogy átvegye a kezed melegét.
Nyújtófa segítségével, próbálj téglalap alakú kb. 1-1,5 cm vastagságú tésztát nyújtani!
Amennyiben nem sikerül ne aggódj, késsel is körbe vághatod, hogy nagyjából téglalap formája legyen.
1 tojást keverj el villa segítségével a kenéshez.
Nyújtást követően, az egész felületet egy ecset segítségével kend be teljesen! Fontos, hogy a tojásból szélekre is jusson!
A tészta tetejét egyenletesen eloszlatva szórd meg reszelt sajttal! A tenyereddel kicsit nyomd rá a tészta tetejére, hogy vágáskor ne potyogjon le róla.
A téglalapot kés segítségével először keresztbe kb. 1.5-2 cm vastag csíkokra vágjuk, majd kb. 5-6 cm hosszúra darabokra szeljük!
Ha a tésztát sütőpapíron nyújtod ki, és azon darabolod fel a kívánt méretre, egy mozdulattal áthelyezheted a papírral együtt a tepsibe, és kis igazgatás után, hogy ne érjenek össze a rudak, már sütheted is.
Az sem probléma, ha a vége felé nem „szabványos” méretű darabok maradnak. Azok is ugyan olyan finomak lesznek, mint a szabályos méretűek.
A rudacskákat a tepsibe helyezzük, és már mehet is be az előmelegített sütőbe sülni.
180 fokon, 20 percig sütjük.
Javasoljuk, hogy a sütés alsó-felső sütési fokozaton süljön, légkeverés nélkül.
A sütési idő lejártát követően, óvatosan ellenőrizz egy darabot, hogy az alja is megsült-e. Sütés végére aranybarna rudakat kell kapnunk.
Fontos, hogy a rudakat miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a megfelelő íz eredménye érdekébe.
A fent leírtakban, mi reszelt sajttal szórtuk meg a tésztánk tetejét. Viszont, amint azt a javasolt kiegészítőknél jeleztük, egyedi ízlésnek megfelelően használhatsz: szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot vagy bármi számodra kedves feltétet ízesítéshez.
Fontos hogy figyelj oda a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!
Fogyaszd egészséggel!
Jó étvágyat kívánunk!
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | NaturVita termékek |
---|---|
Súly: | 0.5 kg |
EAN vonalkód: | 5999863065156 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.