NaturVita Sajtos Ízesítésű Pogácsa Alappor 250 g

Kód: SGP0250010
7 értékelés
2 750 Ft 2 165 Ft ÁFA nélkül 2 750 Ft / 1 db
Raktáron (2 db)
Kedvezmény darabszám alapján
1 - 4 db
2 750 Ft / db
5 vagy több db = 10 % kedvezmény
2 475 Ft / db
Megtakarítás 0 Ft

 Egy 250 g-os NaturVita Sajtos Ízesítésű Pogácsa alappor keverékből körülbelül, 1 közepes tepsi  ízletes, réteges pogácsa készíthető

(Ez 2-3 cm-es pogácsa mérettel kalkulálva 40-42 db pogácsa)

Az alappor keverék az elkészítési ajánlatunkban szerepeltetett  folyékony állagú összetevőkön túlmenően, minden olyan alapanyagot tartalmaz, amely biztosítja egy ízletes sajtos ízesítésű pogácsa elkészítését!

A termék jellemzői: nagyon alacsony gluténtartalom, rostokban gazdag, csökkentett szénhidráttartalom, cukormentes, alacsony kalóriatartalom.

(A termék gluténmentes liszt felhasználásával készült, azonban olyan üzemben, ahol glutént tartalmazó terméket is előállítanak.)

Az ajánlott elkészítési javaslatunkat és praktikus tanácsainkat az alább található Részletes információra kattintva olvashatod!

 

 

Részletes információ

20 ezer Ft felett ingyenes szállítás
20 ezer Ft felett
ingyenes szállítás
Szállítási garancia
sértetlen áru
5 azonos termék vásárlása esetén 10% kedvezmény
5 azonos termék vásárlása esetén
10% kedvezmény

Termék részletes leírása

 

Összetevők:  cheddar ízesítésű növényi por [módosított keményítő, himalája só, lóbab fehérje, aroma, ( dikálcium - foszfát, savanyúságot szabályzó anyag(citromsav), színezék ], NaturVita mix lisztkeverék [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő ], teljes tojáspor, só, sütőpor [ térfogatnövelő szerek( difoszfátok, nátrium karbonátok), keményítő ]

Nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat!



Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia

76 kJ

18 kcal

Zsír 0,5 g
-telített zsírsavak 0, 2 g
Szénhidrát 3,0 g
-amelyből cukrok 0,3 g
Rost 42,9 g
Fehérje 0,4 g
3,98 g

 

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Sajtos Ízesítésű Pogácsa Alappor felhasználásához:

Hozzávalók a tésztához:


- 250 g NaturVita Sajtos Ízesítésű Pogácsa Alappor

(A NaturVita Sajtos Ízesítésű Pogácsa Alappor keverék az alább nevesített két szükséges lapanyagon túlmenően, tartalmaz minden olyan összetevőt szárazanyag formában, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.)


- 180 g light vaj (ha valóban kalória csökkentett sajtos pogácsát szeretnél) + 80 g olvasztott vaj a rétegezéshez
                                                                                                                                                      - 320 g natúr joghurt vagy zsírszegény tejföl                                                                                                                             -150 g  reszelt sajt a szóráshoz


Sütéshez javasolt kiegészítők:


- sütőpapír
- nagyobb méretű lapos tepsi
- nyújtódeszka, nyújtófa
- sajtreszelő
- tojáskenő ecset

- 3-4 cm-es pogácsaszaggató

Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu  weboldalt, böngéssz a  kiegeszitok  között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!


Ízesítéshez javaslatok:


-150 g reszelt sajt
-1 db tojás (a tészta megkenéséhez)
-egyedi ízesítés szerint a szóráshoz használhatsz, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot stb.


Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére, és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalóriacsökkentett sajtos pogácsát szeretnél. 

 Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!

 Ha Neked a napi kalória beviteledbe belefér, hogy akár 10 dkg töpörtyűkrémmel ízesítsd a pogácsát, akkor tedd bele bátran! Vagy akár a light margarin helyett, zsírral is készíthetjük a háziasabb ízhatás érdekében! 

A recept (az arányok megváltoztatása nélkül) bármelyik összetevővel működik, az elkészítésének csak a fantáziád, és a követett diétás/egészségtudatos étkezés szab határt!

250 g NaturVita Sajtos Ízesítésű Pogácsa Alapporból kb. 1 tepsi  pogácsa készíthető el.

(30*35cm-es a mi tepsink, ez nagyjából 40-42 db pogácsa+ mi  a leeső részeket sem dobjuk ki, a darabokat is bátran süsd pirulásig ugyanazon a hőfokon, így a szép, kerek pogácsák megmaradnak a vendégeknek, az aprókat elrágcsálhatjátok, amíg megérkeznek)

 (A mi általunk javasolt és figyelembe vett sajtos ízesítésű pogácsa méret 3-4 cm-es.)

 

Elkészítés javasolt menete:


Helyezd tálba a NaturVita Sajtos Ízesítésű Pogácsa Alapport, majd add hozzá az előre kimért nedves hozzávalókat! (A vajat, és a joghurtot)

Javasolt olyan keverőtál méretet választani, amiben kényelmesen lehet a masszát keverni.

Kezd a tésztát összegyúrni. Kb. 2 perc gyúrás után a tészta gyönyörűen össze fog állni!

 Hagyd a tésztát pihenni 3 percig, és közben készülj elő a sütéshez.

A tepsibe helyezz sütőpapírt, és kezdd előmelegíteni a sütőt 180 fokra.

Olvaszd fel a rétegezéshez szükséges light vajat.

A pihenő idő letelte után, körkörös mozdulatokkal simogasd a tésztát, hogy átvegye a kezed melegét.

Ha kicsit ragadós lenne a tésztád, nyugodtan, bármilyen liszttel, amit amúgy is használsz, vékonyan megszórhatod a nyújtólap felületét (ez ne az alappor legyen, mert erre a célra a benne lévő összetevők miatt nem javasolt.) 

Sodrófa segítségével, próbálj kb. fél cm vastagságú tésztát nyújtani!

Nyújtást követően, az egész felületet egy tojáskenő segítségével kend be vékonyan az olvasztott vajjal.

Ezután a tészta egyik felét hajtsd be nagyjából a  feléig, majd a másik felét hajtsd rá, hogy fedésben legyenek.

A tésztát nyújtsd kb 1 cm vastagra, és ismételten kend meg  az olvasztott vajjal, figyelj, hogy jusson a széleire is!

Ezután jöhet ismételten a hajtogatás! Összesen kétszer kell meghajtogatni a tésztát!

Ha ezzel is kész vagy,  nyújtsd ki a már gyönyörűen összeállított tésztát kb másfél-2 cm magasra.

Egy villa segítségével verj fel egy tojást,  ezzel kend be, majd szórd meg a reszelt sajttal! 

A sajtot a tenyereddel tapogasd rá a nyers tésztára, így szaggatáskor nem fog lepotyogni!

 Kiszúráskor minden pogácsa után  mártsd  lisztbe a szaggatót, hogy ne tapadjon bele a nyers tészta.

Szaggatáskor törekedj arra, hogy a kiszúróval, egymáshoz minél közelebb vágd ki a pogikat, hogy a leeső rész minél kevesebb legyen! 

A tésztából, a kb. 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a falatkákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Mehetnek a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 percig (a sajt pirulásáig) sütjük.

Javasoljuk, hogy alsó-felső sütési fokozaton készüljön, légkeverés nélkül.

A sütési idő lejártát követően, óvatosan ellenőrizz egy darabot, hogy az alja is megsült-e.

Fontos, hogy a pogácsákat mindenképpen hagyjuk kihűlni a megfelelő ízhatás érdekében, melegen fogyasztva nyersnek tűnő állaga lehet.


A fent leírtakban, mi reszelt sajttal szórtuk meg a tésztánk tetejét, viszont, amint azt a javasolt kiegészítőknél jeleztük, egyedi ízlésnek megfelelően használhatsz: töpörtyűkrémet, zsírt, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot vagy bármi számodra kedves hozzávalót.

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

Ha nincs kedved/időd ennyit pepecselni, nézd meg mini pogácsa receptünket az alábbi linken, és nagyjából 40 perc ( a sütési idővel együtt) alatt készíts finom, egészségtudatos rágcsálnivalót!

https://www.naturvita.hu/receptek-250g/naturvita-gyors--mini-pogacsa-recept-2/

Fogyaszd egészséggel! 

Jó étvágyat kívánunk!

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés