NaturVita Piskótatekercs Alappor Édesítőszerekkel 250 g

Kód: SGP0250002
2 értékelés
2 590 Ft 2 039 Ft ÁFA nélkül 2 590 Ft / 1 db
Raktáron (>5 db)
Kedvezmény darabszám alapján
1 - 4 db
2 590 Ft / db
5 vagy több db = 10 % kedvezmény
2 331 Ft / db
Megtakarítás 0 Ft

Egy 250 g-os kiszerelésű NaturVita Piskótatekercs alappor keverékből kb. 5 darab 30 cm hosszúságú piskótatekercs készíthető!  

Az alappor keverék az elkészítési ajánlatunkban szerepeltetett  folyékony állagú összetevőkön túlmenően, minden olyan alapanyagot tartalmaz, amely biztosítja egy ízletes piskótatekercs gyors elkészítését!

A termék jellemzői: nagyon alacsony gluténtartalom, rostokban gazdag, csökkentett szénhidráttartalom, cukormentes, alacsony kalóriatartalom.

(A termék gluténmentes liszt felhasználásával készült, azonban olyan üzemben, ahol glutént tartalmazó terméket is előállítanak.)

Az ajánlott elkészítési javaslatunkat és praktikus tanácsainkat az alább található Részletes információra kattintva olvashatod!

 

 

Részletes információ

20 ezer Ft felett ingyenes szállítás
20 ezer Ft felett
ingyenes szállítás
Szállítási garancia
sértetlen áru
5 azonos termék vásárlása esetén 10% kedvezmény
5 azonos termék vásárlása esetén
10% kedvezmény

Termék részletes leírása

 

 

Össztevők: NaturVita mix lisztkeverék [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő] , édesítőszerek [ eritrit, steviol-glikozidok, szukralóz], sütőpor [ térfogatnövelő

szerek( difoszfátok, nátrium karbonátok), keményítő ]

A termék nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat.

Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 76 kJ;  18 kcal
Zsír 0,5 g
-amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 3,0 g
-amelyből cukrok 0,3 g
Rost 42,9 g
Fehérje 0,4 g
3,98 g

 

 

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Piskótatekercs alappor felhasználásával készítendő piskótához:

 Hozzávalók a tésztához:

Az alább található adagolási és elkészítési javaslat 1darab 30 cm-es piskótalap vagy piskótatekercs elkészítéséhez elegendő.

50 g NaturVita Piskótatekercs Alappor Édesítőszerekkel

9 db tojás

csipet só

40 ml víz

A NaturVita Piskótatekercs Alappor keverék a meghatározott mennyiségű tojásokon kívül minden olyan összetevőt tartalmaz, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.

Töltelékhez:

Egyedi ízesítés szerint felhasználható: cukormentes sárgabarack lekvár, cukormentes vanília, vagy csokoládékrém stb.

Nagyon fontos, hogy a töltelék választásánál figyeljünk azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória csökkentett piskótatekercset szeretnénk.

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!

Egyéb kiegészítők a sütéshez:

-sütőpapír

-tepsi (mi 35x30 cm-es tepsit használtunk)

Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu  weboldalt, böngéssz a  kiegészítők  között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!

Elkészítés javasolt menete:

Első lépésként a tojásokat óvatosan feltörjük, és a fehérjét a sárgájától szétválasztjuk.

Kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő 180 fokra.

Egy keverőtálba tesszük a NaturVita Piskótatekercs alapport, hozzátesszük a tojások sárgáját és jól összekeverjük, apránként 40 ml vizet is hozzáadagolunk.

Fontos, hogy addig keverjük, amíg egy sűrű, csomómentes masszát nem kapunk!

A keverőtál kiválasztásánál legyünk figyelemmel a megfelelő méretre. Ne válasszunk túl kis méretű tálat. Amennyiben nincs otthon szilikon lapátunk, akkor bármilyen kanál, fakanál segítségével végre lehet hajtani a feladatot.

A tojásfehérjét egy másik tálban robotgéppel kemény habbá verjük.

Amikor úgy érezzük, hogy elkészültünk, fordítsuk meg a tálat, ha nem esik ki a hab, akkor jól dolgoztunk!

 Következő lépésként, a gép fordulatszámát csökkentve, a tojások sárgájával elkevert masszát hozzáadagoljuk a kemény tojásfehérjehabhoz.

Addig keverjük, ameddig teljesen egyneművé nem válik.

Sütőpapírral kibéleljük a sütéshez kiválasztott tepsit és belesimítjuk a sűrű piskóta masszát.

Egy tortalapát, fakanál, vagy bármilyen rendelkezésre álló eszköz segítségével egyenletesen eloszlatjuk a masszát a tepsiben.

Ha kellőképp eligazgattuk, mehet be az előmelegített sütőbe. 180 fokon, alsó-felső sütési módon 15-20 percig sütjük.

A rendelkezésre álló sütő befolyásolhatja a szükséges a sütési időt Alapvető megfigyelés, hogy a rostban gazdag sütemények nem igénylik a légkeveréses üzemmód alkalmazását, de ezt is az adott sütő esetében tapasztaltak alapján javasolt alkalmazni.

Vigyázzunk, hogy a sütőt 10 percig ne nyissuk ki, mert a piskóta összeeshet!

A sütési idő lejártával végezzünk tűpróbát. Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrjunk bele a piskótatésztába. Amennyibe kihúzás után a tű tiszta

marad, és a piskótánk szép aranybarna, akkor a tészta elkészült, nyugodtan kivehetjük a sütőből!

Még melegen, a sütőpapírral együtt szorosan tekerjük fel a tésztát rúd formába.

Hagyjuk kihűlni, a piskóta felveszi a tekercs formát!

Ha úgy érezzük, hogy kihűlt a tészta, tekerjük le óvatosan és húzzuk le róla a sütőpapírt. 

Ízlés szerint kiválasztott töltelékkel, (lekvár, vanília vagy csokikrém, esetleg bármilyen egyéni töltelék) az egyik oldalát megkenjük. 

Nincs más dolgunk, mint újból feltekerni és legalább 10 percig pihenni hagyni.

Felszeletelés után, cukormentes porcukorral tovább díszíthetjük!

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

Fogyaszd egészséggel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés