NaturVita Zöldbanán-lisztes Mézeskalács Jellegű Alappor 250 g

Kód: SGP0250005
2 értékelés
2 520 Ft 1 984 Ft ÁFA nélkül 2 520 Ft / 1 db
Raktáron (5 db)
Kedvezmény darabszám alapján
1 - 4 db
2 520 Ft / db
5 vagy több db = 10 % kedvezmény
2 268 Ft / db
Megtakarítás 0 Ft

Egy 250 g-os NaturVita Mézeskalács alappor keverékből körülbelül, 21 – 22 db ízletes mézeskalács készíthető.

Az alappor keverék az elkészítési ajánlatunkban szerepeltetett  folyékony állagú összetevőkön túlmenően, minden olyan alapanyagot tartalmaz, amely biztosítja egy ízletes mézeskalács gyors elkészítését!

A termék jellemzői: nagyon alacsony gluténtartalom, cukormentes, alacsony kalóriatartalom.

(A termék gluténmentes liszt felhasználásával készült, azonban olyan üzemben, ahol glutént tartalmazó terméket is előállítanak.)

Az ajánlott elkészítési javaslatunkat és praktikus tanácsainkat az alább található Részletes információra kattintva olvashatod!

Részletes információ

20 ezer Ft felett ingyenes szállítás
20 ezer Ft felett
ingyenes szállítás
Szállítási garancia
sértetlen áru
5 azonos termék vásárlása esetén 10% kedvezmény
5 azonos termék vásárlása esetén
10% kedvezmény

Termék részletes leírása

 

Összetevők: zöldbanán-liszt, édesítőszerek [ eritrit, steviol-glikozidok, szukralóz], mézeskalácsfűszer [ fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamom], fahéj, teljes tojáspor, szódabikarbóna [ nátrium-hidrogén-karbonát], só

Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tejet, tojást, zellert, mustárt, szóját és szezámmagot tartalmazhat.

 

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 993 kJ; 234 kcal
Zsír 1,3 g
-amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 51,4 g 
-amelyből cukrok 1,9 g
Fehérje 4,2 g
1,1 g

 

 

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Mézeskalács alappor felhasználásával készítendő ízletes mézeskalácshoz:

 Hozzávalók a tésztához:

250 g NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Mézeskalács Jellegű Alappor

80 g méz (ha szeretnél használhatsz mézpótlót is, mely szénhidrát-kalória – és cukor csökkentett, viszont rostban gazdag)

100 g olvasztott vaj (kalóriacsökkentés érdekében light vaj használatát javasoljuk!)

60 g joghurt 

A NaturVita Mézeskalács Alappor keverék az alább felsorolt szükséges alapanyagon túl, tartalmaz minden olyan összetevőt, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.

 Javaslat a díszítéshez: 

diétás cukormáz készítéséhez hozzávalók: 

      - 1 tojásfehérje 

                                           - 10 g DiaWellnes 1:4 édesítősz

 - 0,5 g só

                                                            - 1 teáskanál frissen facsart citromlé

     - használhatunk aprított diót vagy mandulát, de ízlés szerint bármit, amit csak megkívánunk 

Nagyon fontos, hogy az díszítésnél a kiegészítők választásánál figyeljünk azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalóriacsökkentett mézeskalácsot szeretnénk.

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!

 

Egyéb kiegészítők a sütéshez:

egy tetszés szerinti forma a kiszaggatáshoz (lehet akár kör alakú, virágos, szív formájú.)

egy normál vékony falú tepsi (a receptben megadott mennyiségeket egy 35 x 30 cm tepsire kalkuláltuk) 

sütőpapír

Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu  weboldalt, böngéssz a  kiegeszitok  között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!

Elkészítési javaslat: 

Olvasszuk fel a vajat. 

Helyezzük keverőtálba a NaturVita Mézeskalács Alapport, és már az előre kimért nedves hozzávalókat. (Méz, olvasztott vaj, joghurt.)

 Az alapanyagokat gyúrjuk össze, és hagyjuk pihenni a tésztát 3 percig. 

Pihenőidő lejárta után egy nyújtófa segítségével a tésztát fél cm vastagságúra nyújtsuk ki. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A nyújtást célszerű egyből a sütőpapíron megtenni, így a szaggatás után csak a leeső részeket kell kiszedni, és a sütőpapírral együtt már tehetjük is a tepsibe.

A leeső részeket gyúrjuk össze, és a fent leírt utasításokat ismételve szaggassuk ki.

Tegyük be a tepsit az az előmelegített sütőbe.

Süssük alsó – felső sütéssel, 180 fokon!

A mézeskalácsokat 8 perc alatt készre sütjük.

A sütési idő függ a sütő fajtájától is.

Egy 250 g-os NaturVita Mézeskalács alappor keverékből körülbelül, 21 – 22 db ízletes mézeskalács készíthető.

 

Elkészülés után tegyük hűvös helyre, addig készítsük elő a díszítést.

Javasolt diétás cukormáz elkészítéséhez a fent említett alapanyagokat keverjük össze és vonjuk be vele a mézeskalács tetejét, de akár bele is forgathatjuk. 

Abban az esetben, amennyiben klasszikus módon egyéni díszítéssel szeretnénk ellátni a mézeskalácsokat, akkor lehetőség van habzsákból kinyomva tetszés szerinti mintákat rajzolva elvégezni a díszítést.

Amennyiben kicsit sűrűnek érezzük a díszítő masszát, akkor a habzsákba való töltés előtt keverjünk hozzá hígításként egy kis vizet. 

Amennyiben nincs otthon megfelelően kis méretű habzsák, akkor sem kell megijedni. A célnak megfelel bármilyen kisméretű nejlonzacskó (uzsonnás zacskó). A massza betöltése után a zacskó egyik sarkán egy pici lyukat kell szúrni és azon keresztül kinyomni a masszát. Arra vigyázzunk, hogy valóban kis lyukat nyissunk a zacskón, mert különben túl intenzíven fog kinyomódni a díszítő massza.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a díszítésünk még látványosabb legyen, akkor a bekevert masszát ételszínezővel tetszőlegesen színezhetjük. 

Nincs más dolgunk, mint hagyni kihűlni.

Kihűlés után rögtön fogyasztható! 

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

Fogyaszd egészséggel!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés