NaturVita Zöldbanán-lisztes Mézeskalács Jellegű Alappor 250 g
Kód: SGP0250005


Termék részletes leírása
Összetevők: zöldbanán-liszt, édesítőszerek [ eritrit, steviol-glikozidok, szukralóz], mézeskalácsfűszer [ fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamom], fahéj, teljes tojáspor, szódabikarbóna [ nátrium-hidrogén-karbonát], só
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tejet, tojást, zellert, mustárt, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
Energia | 993 kJ; 234 kcal |
Zsír | 1,3 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 51,4 g |
-amelyből cukrok | 1,9 g |
Fehérje | 4,2 g |
Só | 1,1 g |
Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Mézeskalács alappor felhasználásával készítendő ízletes mézeskalácshoz:
Hozzávalók a tésztához:
250 g NaturVita Zöldbanán-lisztből készült Mézeskalács Jellegű Alappor
80 g méz (ha szeretnél használhatsz mézpótlót is, mely szénhidrát-kalória – és cukor csökkentett, viszont rostban gazdag)
100 g olvasztott vaj (kalóriacsökkentés érdekében light vaj használatát javasoljuk!)
60 g joghurt
A NaturVita Mézeskalács Alappor keverék az alább felsorolt szükséges alapanyagon túl, tartalmaz minden olyan összetevőt, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.
Javaslat a díszítéshez:
diétás cukormáz készítéséhez hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- 10 g DiaWellnes 1:4 édesítősz
- 0,5 g só
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- használhatunk aprított diót vagy mandulát, de ízlés szerint bármit, amit csak megkívánunk
Nagyon fontos, hogy az díszítésnél a kiegészítők választásánál figyeljünk azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalóriacsökkentett mézeskalácsot szeretnénk.
Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!
Egyéb kiegészítők a sütéshez:
egy tetszés szerinti forma a kiszaggatáshoz (lehet akár kör alakú, virágos, szív formájú.)
egy normál vékony falú tepsi (a receptben megadott mennyiségeket egy 35 x 30 cm tepsire kalkuláltuk)
sütőpapír
Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu weboldalt, böngéssz a kiegeszitok között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!
Elkészítési javaslat:
Olvasszuk fel a vajat.
Helyezzük keverőtálba a NaturVita Mézeskalács Alapport, és már az előre kimért nedves hozzávalókat. (Méz, olvasztott vaj, joghurt.)
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, és hagyjuk pihenni a tésztát 3 percig.
Pihenőidő lejárta után egy nyújtófa segítségével a tésztát fél cm vastagságúra nyújtsuk ki.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A nyújtást célszerű egyből a sütőpapíron megtenni, így a szaggatás után csak a leeső részeket kell kiszedni, és a sütőpapírral együtt már tehetjük is a tepsibe.
A leeső részeket gyúrjuk össze, és a fent leírt utasításokat ismételve szaggassuk ki.
Tegyük be a tepsit az az előmelegített sütőbe.
Süssük alsó – felső sütéssel, 180 fokon!
A mézeskalácsokat 8 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő függ a sütő fajtájától is.
Egy 250 g-os NaturVita Mézeskalács alappor keverékből körülbelül, 21 – 22 db ízletes mézeskalács készíthető.
Elkészülés után tegyük hűvös helyre, addig készítsük elő a díszítést.
Javasolt diétás cukormáz elkészítéséhez a fent említett alapanyagokat keverjük össze és vonjuk be vele a mézeskalács tetejét, de akár bele is forgathatjuk.
Abban az esetben, amennyiben klasszikus módon egyéni díszítéssel szeretnénk ellátni a mézeskalácsokat, akkor lehetőség van habzsákból kinyomva tetszés szerinti mintákat rajzolva elvégezni a díszítést.
Amennyiben kicsit sűrűnek érezzük a díszítő masszát, akkor a habzsákba való töltés előtt keverjünk hozzá hígításként egy kis vizet.
Amennyiben nincs otthon megfelelően kis méretű habzsák, akkor sem kell megijedni. A célnak megfelel bármilyen kisméretű nejlonzacskó (uzsonnás zacskó). A massza betöltése után a zacskó egyik sarkán egy pici lyukat kell szúrni és azon keresztül kinyomni a masszát. Arra vigyázzunk, hogy valóban kis lyukat nyissunk a zacskón, mert különben túl intenzíven fog kinyomódni a díszítő massza.
Amennyiben azt szeretnénk, hogy a díszítésünk még látványosabb legyen, akkor a bekevert masszát ételszínezővel tetszőlegesen színezhetjük.
Nincs más dolgunk, mint hagyni kihűlni.
Kihűlés után rögtön fogyasztható!
Fontos hogy figyelj oda a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!
Fogyaszd egészséggel!
Jó étvágyat kívánunk!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.