NaturVita Köményes Ízesítésű Pogácsa Alappor 250 g
Kód: SGP0250009


Termék részletes leírása
Összetevők: NaturVita mix lisztkeverék [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő ] cheddar ízesítésű növényi por [módosított keményítő, himalája só, lóbab fehérje, aroma, ( dikálcium - foszfát, savanyúságot szabályzó anyag( citromsav), színezék ] teljes tojáspor, őrölt kömény, sütőpor [ térfogatnövelő szerek( difoszfátok, nátrium karbonátok), keményítő ]
Nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat!
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
Energia | 750 kJ; 175 kcal |
Zsír | 6,4 g |
- amelyből telített zsírsavak | 2,0 g |
Szénhidrát | 22,7 g |
- amelyből cukrok | 0,1 g |
Rost | 50,7 g |
Fehérje | 7,5 g |
Só | 7,53 g |
Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Köményes Ízesítésű Pogácsa Alappor felhasználásához:
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g NaturVita Köményes Ízesítésű Pogácsa Alappor
(A NaturVita Köményes Ízesítésű Pogácsa Alappor keverék az alább nevesített két szükséges lapanyagon túlmenően, tartalmaz minden olyan összetevőt szárazanyag formában, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.)
- 180 g light vaj (ha valóban kalória csökkentett pogácsát szeretnél) + 80 g olvasztott vaj a rétegezéshez
- 320 g natúr joghurt vagy zsírszegény tejföl - 150 g reszelt sajt a szóráshoz (opcionális)
Sütéshez javasolt kiegészítők:
- sütőpapír
- nagyobb méretű lapos tepsi
- nyújtódeszka, nyújtófa
- sajtreszelő
- tojáskenő ecset
- 3-4 cm-es pogácsaszaggató
Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu weboldalt, böngéssz a kiegeszitok között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!
Ízesítéshez javaslatok:
-150 g reszelt sajt (opcionális)
-1 db tojás (a tészta megkenéséhez)
- egyedi ízesítés szerint a szóráshoz használhatsz, sajtot, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot stb.
Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére, és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalóriacsökkentett pogácsát szeretnél.
Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!
Ha Neked a napi kalória beviteledbe belefér, hogy akár 10 dkg töpörtyűkrémmel ízesítsd a pogácsát, akkor tedd bele bátran! Vagy akár a light margarin helyett, zsírral is készíthetjük háziasabb ízhatás érdekében!
A recept (az arányok megváltoztatása nélkül) bármelyik összetevővel működik, az elkészítésének csak a fantáziád, és a követett diétás/egészségtudatos étkezés szab határt!
250 g NaturVita Köményes Ízesítésű Pogácsa Alapporból kb. 1 tepsi pogácsa készíthető el.
(30*35cm-es a mi tepsink, ez nagyjából 40-42 db pogácsa+ mi a leeső részeket sem dobjuk ki, a darabokat is bátran süsd pirulásig ugyanazon a hőfokon, így a szép, kerek pogácsák megmaradnak a vendégeknek, az aprókat elrágcsálhatjátok, amíg megérkeznek)
(A mi általunk javasolt és figyelembe vett köményes ízesítésű pogácsa méret 3-4 cm-es.)
Elkészítés javasolt menete:
Helyezd tálba a NaturVita Köményes Ízesítésű Pogácsa Alapport, majd add hozzá az előre kimért nedves hozzávalókat! (A vajat, és a joghurtot)
Javasolt olyan keverőtál méretet választani, amiben kényelmesen lehet a masszát keverni.
Kezd a tésztát összegyúrni. Kb. 2 perc gyúrás után a tészta gyönyörűen össze fog állni!
Hagyd a tésztát pihenni 3 percig, és közben készülj elő a sütéshez.
A tepsibe helyezz sütőpapírt, és kezdd előmelegíteni a sütőt 180 fokra.
Olvaszd fel a rétegezéshez szükséges light vajat.
A pihenőidő letelte után, körkörös mozdulatokkal simogasd a tésztát, hogy átvegye a kezed melegét.
Ha kicsit ragadós lenne a tésztád, nyugodtan, bármilyen liszttel, amit amúgy is használsz, vékonyan megszórhatod a nyújtólap felületét (ez ne az alappor legyen, mert erre a célra a benne lévő összetevők miatt nem javasolt.)
Sodrófa segítségével, próbálj kb. fél cm vastagságú tésztát nyújtani!
Nyújtást követően, az egész felületet egy tojás kenő segítségével kend be vékonyan az olvasztott vajjal.
Ezután a tészta egyik felét hajtsd be nagyjából a feléig, majd a másik felét hajtsd rá, hogy fedésben legyenek.
A tésztát nyújtsd kb. 1 cm vastagra, és ismételten kend meg az olvasztott vajjal, figyelj, hogy jusson a széleire is!
Ezután jöhet ismételten a hajtogatás! Összesen kétszer kell meghajtogatni a tésztát!
Ha ezzel is kész vagy, nyújtsd ki a már gyönyörűen összeállított tésztát kb. másfél-2 cm magasra.
Egy villa segítségével verj fel egy tojást, ezzel kend be, majd szórd meg a reszelt sajttal!
A sajtot a tenyereddel tapogasd rá a nyers tésztára, így szaggatáskor nem fog lepotyogni!
Kiszúráskor minden pogácsa után mártsd lisztbe a szaggatót, hogy ne tapadjon bele a nyers tészta.
Szaggatáskor törekedj arra, hogy a kiszúróval, egymáshoz minél közelebb vágd ki a pogácsákat, hogy a leeső rész minél kevesebb legyen!
A tésztából, a kb. 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a falatkákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Mehetnek a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 percig (a sajt pirulásáig) sütjük.
Javasoljuk, hogy alsó-felső sütési fokozaton készüljön, légkeverés nélkül.
A sütési idő lejártát követően, óvatosan ellenőrizz egy darabot, hogy az alja is megsült-e.
Fontos, hogy a pogácsákat mindenképpen hagyjuk kihűlni a megfelelő ízhatás érdekében, melegen fogyasztva nyersnek tűnő állaga lehet.
A fent leírtakban, mi reszelt sajttal szórtuk meg a tésztánk tetejét, viszont, amint azt a javasolt kiegészítőknél jeleztük, egyedi ízlésnek megfelelően használhatsz: töpörtyűkrémet, zsírt, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot vagy bármi számodra kedves hozzávalót.
Fontos hogy figyelj oda a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!
Ha nincs kedved/időd ennyit pepecselni, nézd meg mini pogácsa receptünket az alábbi linken, és nagyjából 40 perc (a sütési idővel együtt) alatt készíts finom, egészségtudatos rágcsálnivalót!
https://www.naturvita.hu/receptek-250g/naturvita-gyors--mini-pogacsa-recept-2/
Fogyaszd egészséggel!
Jó étvágyat kívánunk!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.
NaturVita Prémium Termékcsalád alapvető jellemzői:
- nagyon alacsony gluténtartalom
- alacsony szénhidrát tartalom
- alacsony cukortartalom
NaturVita Prémium Termékcsalád gluténmentes alapanyagok felhasználásával készült, de nem kizárólag gluténmentes termékeket feldolgozó üzemben, ezért szálló glutént tartalmazhatnak.
Jelen korunk, - főleg városi lakosságának-, alapvető problémája az életmódjából adódóan a bőségesen elérhető kalóriadús táplálék források megfelelő kontroll nélküli fogyasztása.
Alapvetően elmondható: több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint annak az életmódunkból adódóan szüksége van.
Ebből következően a felnőtt lakosság döntő többsége küzd a lerakodó felesleges kilókkal.
(2021 évi felmérés alapján a magyar felnőtt lakosság 62 %-a túlsúlyos, vagy elhízott.
https://egriugyek.hu/mindenki-ugye/menthetetlenul-elhizik-a-magyar-tarsadalom
Az orvostudomány ebben a kérdésben egységes. A túlsúly, vagy a kóros elhízás, nagyon sok krónikus betegség kialakulását elősegíti, a káros folyamatokat felgyorsítja.
A NaturVita prémium termékcsalád a XXI. századi kihívásokra adott válaszként került kifejlesztésre.
A rohanó világunkban, nagyon kevés idő van az egészségtudatos táplálkozás érdekében történő alapanyag válogatására, a szükséges utána járásokra, speciális alapanyagok különleges elkészítési módjainak megtanulására.
Termékeink úgy kerültek összeállításra, hogy az alapkeverékből az elkészíthető tészta, minden alapvető prémium minőségű hozzávalóját tartalmazza, ami a tészta minőségromlása nélkül előzetesen hozzáadható.
(Értelemszerűen a tészta elkészítéséhez elengedhetetlen, elsődlegesen folyékony halmazállapotú kiegészítőket a fogyasztónak kell ,a javasolt receptúráknak megfelelően adagolni. Ezek döntően. víz, olaj, light vaj, joghurt, sajt, csökkentett zsírtartalmú tejföl, illetve egyes tésztaféléknél a tojás.)
Minden termékünk mellé egy részletes elkészítési javaslatot teszünk elérhetővé, amely követése segítségével, még egy, a sütésben járatlan vásárlónk is gyorsan, eltudja készíteni az egészségtudatos, finom tésztát/ süteményt.
Az elkészítési útmutatóink ezen felül javaslatot tesznek az alkalmazandó díszítési, töltési, bevonatkészítési kiegészítőknél felhasználandó, csökkentett kalória tartalmú alapanyagokra.
Webshopunk kínálatát úgy állítottuk össze, hogy mindenki az alaptermékeinken túlmenően kényelmesen, egy helyről be tudja szerezni a szükséges kiegészítő alapanyagokat is.
Célunk: A termékeinkből készült ételek egészségesek, egyszerűen, minél kevesebb plusz utánajárást igénylő beszerző körutak nélkül, bárki által a saját konyhai lehetőségeivel elkészíthetőek legyenek és a végeredményként kapott sütemények a hagyományos alapanyagok felhasználásánál a megszokott ízvilágot idézzék!