NaturVita Kakaós Torta Alappor Édesítőszerekkel 250 g

Kód: SGP0250008
2 értékelés
2 690 Ft 2 118 Ft ÁFA nélkül 2 690 Ft / 1 db
Raktáron (>5 db)
Kedvezmény darabszám alapján
1 - 4 db
2 690 Ft / db
5 vagy több db = 10 % kedvezmény
2 421 Ft / db
Megtakarítás 0 Ft

Egy 250 g-os NaturVita Kakaós Tortalap alappor édesítőszerekkel  keverékből 2 db, kb. 24 cm-es, ízletes tortalap készíthető el.

Ez  egy tortalap 12 szeletes felosztásával számolva összesen 24 tortaszelet piskóta alapját biztosítja!

Az alappor keverék az elkészítési ajánlatunkban szerepeltetett  folyékony állagú összetevőkön túlmenően, minden olyan alapanyagot tartalmaz, amely biztosítja egy ízletes tortalap gyors elkészítését!

A termék jellemzői: nagyon alacsony gluténtartalom, rostokban gazdag, csökkentett szénhidráttartalom, cukormentes, alacsony kalóriatartalom.

(A termék gluténmentes liszt felhasználásával készült, azonban olyan üzemben, ahol glutént tartalmazó terméket is előállítanak.)

Az ajánlott elkészítési javaslatunkat és praktikus tanácsainkat az alább található Részletes információra kattintva olvashatod!

Részletes információ

20 ezer Ft felett ingyenes szállítás
20 ezer Ft felett
ingyenes szállítás
Szállítási garancia
sértetlen áru
5 azonos termék vásárlása esetén 10% kedvezmény
5 azonos termék vásárlása esetén
10% kedvezmény

Termék részletes leírása

 

Összetevők: édesítőszerek [ eritrit, steviol-glikozidok, szukralóz], NaturVita mix lisztkeverék [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő ], kakaópor [ alkalizált kakaópor, savanyúságot szabályzó anyagok, ( kálium-karbonát, kálium-hidroxid)

                                                                                              A termék nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat.

                                                                                                                  Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 245 kJ; 59 kcal
Zsír 3,6 g
-amelyből telített zsírsavak 2,3 g 
Szénhidrát 2,7 g
-amelyből cukrok 0,4 g
Rost 29,1 g
Fehérje 3,9 g
0,1 g

 

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Kakaós Tortalap alappor édesítőszerekkel  használatához:


Hozzávalók 1 db 24 cm átmérőjű, tortaforma elkészítéséhez:


- NaturVita Kakaós Tortalap alappor édesítőszerekkel 116 g

- 12 db M-es méretű tojás 

- 60 ml víz 

- csipet só 

Egyedi ízlésnek megfelelően a betöltéshez és körbekenéshez és díszítéshez felhasználhatók: különféle tortakrémek, gyümölcsök, lekvárok.

Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez a kiegészítők kiválasztásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória-, szénhidrátcsökkentett, cukormentes tortát szeretnél. 

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!


Egyéb kiegészítők a sütéshez:


- tortasütő forma
- sütőpapír


Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu  weboldalt, böngéssz a  kiegeszitok  között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!

 

Az elkészítés javasolt menete:

Óvatosan törjük fel a tojásokat, és a sárgájukat válasszuk külön a fehérjétől. 

Tegyük egy megfelelő méretű keverőtálba a NaturVita Kakaós Tortalap alapport, majd folyamatos kevergetés mellett adjunk hozzá 60 ml vizet, és a 12 db tojássárgáját.

Addig keverjük, amíg sűrű, de folyékony, egynemű masszát nem kapunk.

Amennyiben nincs otthon szilikon lapátod, akkor bármilyen kanál, fakanál segítségével végre tudod hajtani a feladatot.

Amíg az alapporból készült massza pihen, 180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A kb. 24 centis tortaformát kibéleljük sütőpapírral. 

Segítség lehet, hogy ha a formát kicsit megvizezzük, az oldalán is könnyen megtapad a sütőpapír. 

A robotgép segítségével a 12 tojásfehérjét, a csipet só hozzáadása után, magas fokozaton, kemény habbá verjük. Ez a művelet kb. 3-4 percet vesz igénybe. 

Ha már kellően kemény a tojáshab, alacsonyabb fokozaton egy kanál segítségével a tojássárgájával kikevert masszát 4-5 részletben hozzá adagoljuk.

Egynemű, szép sima tésztát kell kapnunk.


Miután elkészült a tészta, beleöntjük a kibélelt tortaformába, majd, a már előmelegített sütőbe tesszük és 50-55 percig 180 fokon sütjük. 

Minden sütő más, ezért azt javasoljuk, hogy 45 perc letelte után végezzünk tűpróbát.

Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrjunk bele a piskóta közepéig.

Amennyiben úgy látjuk, hogy kihúzás után nem ragad rá semmi, akkor elkészült, nyugodtan kivehető a sütőből! 

Amennyiben még nem sült meg a tészta, akkor 5 perc múlva ismételjük meg a tűpróbát. 

A tésztát 10 percig hagyjuk a formában hűlni szobahőmérsékleten.

Az idő lejártát követően egy sütőpapírra, vagy tiszta, öblítőillat mentes konyharuhára borítsuk rá a tortaformánkat, és hagyjuk újabb 10 percet pihenni.

Pihentetést követően, vegyük le a formát a tésztáról, és újabb 10 perc pihentetés után fordítsuk újra meg.

Ekkortól már maradhat így a teljes kihűlésig.

A teljes kihűlés kb. 1-1,5 óra hideg helyen, ennek letelte előtt semmiképpen sem szabad felszelni a tortalapot.

Ha kihűlt, igény szerint, egy hosszú éles kés segítségével vízszintesen 2, vagy 3 részre vágható a tortalap.

Amennyiben a vágást nem akarjuk bevállalni, a tervezett lapok külön is kisüthetők. 

Viszont ebben az esetben a receptben leírt alapanyag adagok a tervezett lapok számával osztandók!

Amennyiben 3 részre osztjuk a tésztát akkor értelemszerűen az egyszerre készülő tortalapunk vékonyabb lesz, így gyorsabban átsül.

A sütési idő várhatóan 15-20 percre módosul 15 perc elteltével itt is érdemes nézni a szint, és a tűpróbát elvégezni.

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!



Fogyaszd egészséggel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés