NaturVita Kakaós Muffin Alappor 250 g
Kód: SGP0250004


Termék részletes leírása
Összetevők: teljes tojáspor, kakaópor ( alkalizált-kakaópor, savanyúságot szabályzó anyagok ( kálium-karbonát, kálium-hidroxid) édesítőszer ( eritrit, steviol-glikozidok, szukralóz) NaturVita mix lisztkeverék (bambuszrostliszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő) sütőpor ( térfogat növelőszerek, nátrium karbonát, keményítő)
Termék nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat!
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
Energia | 1404 kJ; 335 kcal |
Zsír | 24,4 g |
-amelyből telített zsírsavak | 8,5 g |
Szénhidrát | 1,7 g |
-amelyből cukrok | 0,1 g |
Rost | 15,1 g |
Fehérje | 27,8 g |
Só | 1,65 g |
Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Muffin alappor felhasználásával készítendő muffinhoz:
Hozzávalók a tésztához:
-NaturVita Muffin alappor 250g
-Víz 300 ml (kézmeleg)
- Olvasztott vaj 85 g
- Egyéni ízlésnek megfelelően az ízesítéshez felhasználható: étcsokoládé, bármilyen gyümölcs (akár fagyasztva, akár frissen is), rumaroma, dió-mandula-mák.
Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban
kalóriacsökkentett muffint szeretnél.
Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván és
az életmódjába beépíthető!
Egyéb kiegészítők a sütéshez:
-muffin sütő
-muffin papír
Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu weboldalt, böngéssz a kiegeszitok között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!
Egy 250g-os NaturVita Muffin alappor keverékből körülbelül 12-13 db ízletes muffin süthető meg.
Elkészítés javasolt menete:
Egy edényben olvasszunk fel 85g vajat!
Tegyük egy keverőtálba a NaturVita Muffin alapport, majd szilikon lapáttal történő kevergetés mellett fokozatosan öntsünk hozzá 300 ml vizet és a vajat!
Most pihenjünk kicsit és hagyjuk a rostokat is dolgozni legalább 5 percig, ameddig a nedvességet magukba szívják!
Miután elkészült és megfelelő ideig pihent a muffin keverékünk, a muffin formába helyezünk muffin papírt.
Kanál segítségével kb. háromnegyedig töltsük meg a formákat!
Vigyázzunk, mert sütés közben dagadni fog a tészta, ezért amennyiben túltöltjük a formákat, a tészta kifolyik és nehezen fogyaszthatók lesznek a muffinok.
Ha ezzel elkészültünk, nincs más dolgunk, mint betenni az előmelegített sütőbe (180 fok), 12-14 percig süssük, (sütő függő) alsó felső sütési módon!
Amennyiben nem szeretnénk, hogy a muffin kívül száraz legyen, belül viszont nyers érzetű, javasoljuk, hogy ne használjunk légkeverést!
A sütési idő lejárta közeledtével nyugodtan használjuk a tűpróbát!
Egy vékony tűvel, vagy bármilyen vékony tárggyal szúrjunk bele a muffin közepéig.
Amennyiben úgy látjuk, hogy kihúzás után nem ragad rá semmi, akkor elkészült, nyugodtan kivehető a sütőből!
Fontos: Hagyjuk kihűlni! Meleg állapotban még nyers érzetet kelt!
Tálaláshoz használhatunk bármilyen cukormentes lekvárt, dzsemet, vanília sodót.
Fontos hogy figyelj oda a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.