NaturVita Fokhagymás Ízesítésű Pogácsa Alappor 500 g

Kód: SGP0500012
1 értékelés
4 620 Ft 3 638 Ft ÁFA nélkül 4 620 Ft / 1 db
Raktáron (5 db)
Kedvezmény darabszám alapján
1 - 4 db
4 620 Ft / db
5 vagy több db = 10 % kedvezmény
4 158 Ft / db
Megtakarítás 0 Ft


Egy 500 g-os NaturVita Fokhagymás Ízesítésű Pogácsa alappor keverékből körülbelül, 2 közepes tepsi  ízletes pogácsa készíthető.

(Ez 3-4 cm-es pogácsa mérettel kalkulálva 80-85 db pogácsa.)

Az alappor keverék az elkészítési ajánlatunkban szerepeltetett  folyékony állagú összetevőkön túlmenően, minden olyan alapanyagot tartalmaz, amely biztosítja egy ízletes fokhagymás ízesítésű pogácsa gyors elkészítését!

A termék jellemzői: nagyon alacsony gluténtartalom, rostokban gazdag, csökkentett szénhidrát tartalom, cukor mentes, alacsony kalóriatartalom

(A termék gluténmentes liszt felhasználásával készült, azonban olyan üzemben, ahol glutént tartalmazó terméket is előállítanak.)

Az ajánlott elkészítési javaslatunkat és praktikus tanácsainkat az alább található Részletes információra kattintva olvashatod!

Részletes információ

20 ezer Ft felett ingyenes szállítás
20 ezer Ft felett
ingyenes szállítás
Szállítási garancia
sértetlen áru
5 azonos termék vásárlása esetén 10% kedvezmény
5 azonos termék vásárlása esetén
10% kedvezmény

Termék részletes leírása


Összetevők: NaturVita mix lisztkeverék [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő ] cheddar ízesítésű növényi por [módosított keményítő, himalája só, lóbab fehérje, aroma, ( dikálcium - foszfát, savanyúságot szabályzó anyag( citromsav), színezék ] teljes tojáspor, fokhagymapor[ tartósítószer, nátrium hidrogén-szulfid ] sütőpor [ térfogatnövelő szerek( difoszfátok, nátrium karbonátok), keményítő ]

Nyomokban mustárt, szezámmagot és diófélét tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 750 kJ; 175 kcal
Zsír 6,4 g
- amelyből telített zsírsavak 2,0 g 
Szénhidrát 22,7 g 
- amelyből cukrok  0,1 g
Rost 50,7 g
Fehérje 7,5 g
7,53 g

 

Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Fokhagymás Ízesítésű Pogácsa Alappor felhasználásához:

 

Hozzávalók a tésztához:


- 500 g NaturVita Fokhagymás Ízesítésű Pogácsa Alappor

(A NaturVita Fokhagymás Ízesítésű Pogácsa Alappor keverék az alább nevesített két szükséges lapanyagon túlmenően, tartalmaz minden olyan összetevőt szárazanyag formában, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.)


- 360 g light vaj (ha valóban kalória csökkentett pogácsát szeretnél) + 8 dkg olvasztott vaj a rétegezéshez
                                                                                                                                            - 640 g natúr joghurt vagy zsírszegény tejföl                                                                                                                                          -300 g  reszelt sajt a szóráshoz (opcionális)


Sütéshez javasolt kiegészítők:


- sütőpapír
- nagyobb méretű lapos tepsi
- nyújtódeszka, nyújtófa
- sajtreszelő
- tojáskenő ecset- 3-4 cm-es pogácsaszaggató

Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu  weboldalt, böngéssz a  kiegeszitok  között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!


Ízesítéshez javaslatok:


- 300 g reszelt sajt (elhagyható)
- 1 db tojás (a tészta megkenéséhez)
- egyedi ízesítés szerint a szóráshoz használhatsz, sajtot, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot stb.


Nagyon fontos, hogy az ízesítéshez kiegészítők választásánál legyél figyelemmel azok mennyiségére, és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalória csökkentett pogácsát szeretnél. 

 Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!

 Ha Neked a napi kalória beviteledbe belefér, hogy akár 20 dkg töpörtyűkrémmel ízesítsd a pogácsát, akkor tedd bele bátran! Vagy akár a light margarin helyett, zsírral is készíthetjük háziasabb ízhatás érdekében! 

A recept (az arányok megváltoztatása nélkül) bármelyik összetevővel működik, az elkészítésének csak a fantáziád, és a követett diétás/egészségtudatos étkezés szab határt!


500 g NaturVita Fokhagymás Ízesítésű Pogácsa Alapporból kb. 2 tepsi  pogácsa készíthető el!

(Tepsink mérete 30*35cm-es, ez nagyjából 80-85 db pogácsa+ mi a leeső részeket sem dobjuk ki, a darabokat is bátran süsd pirulásig ugyanazon a hőfokon, így a szép, kerek pogácsák megmaradnak a vendégeknek, az aprókat elrágcsálhatjátok, amíg megérkeznek)

 (Mi általunk javasolt és figyelembe vett fokhagymás ízesítésű pogácsa méret 3-4 cm-es.)

 Értelemszerűen a rendelkezésre álló tepsi méret, befolyásolja az elkészíthető adagok számát.

 Elkészítés javasolt menete:


Helyezd tálba a NaturVita Fokhagymás Ízesítésű Pogácsa Alapport, majd add hozzá az előre kimért nedves hozzávalókat! (A vajat, és a joghurtot)

Javasolt olyan keverőtál méretet választani, amiben kényelmesen lehet a tésztát gyúrni.

Kb. 2 perc gyúrás után a tészta gyönyörűen össze fog állni!

 Hagyd a tésztát pihenni 3 percig, és közben készülj elő a sütéshez.

A tepsibe helyezz sütőpapírt és kezdd előmelegíteni a sütőt 170 fokra.

Olvaszd fel a light vajat!

A pihenőidő letelte után, körkörös mozdulatokkal simogasd a tésztát, hogy átvegye a kezed melegét. 

Ha kicsit ragadós lenne a tésztád, nyugodtan, bármilyen liszttel, amit amúgy is használsz, vékonyan megszórhatod a nyújtólap felületét (ez ne az alappor legyen, mert erre a célra a benne lévő összetevők miatt nem javasolt.) 

Sodrófa segítségével, próbálj kb. fél cm vastagságú tésztát nyújtani!

Nyújtást követően, az egész felületet egy tojáskenő segítségével kend meg vékonyan az olvasztott vajjal.

Ezután a tészta egyik felét hajtsd be nagyjából a  feléig, majd a másik felét hajtsd rá, hogy a tészta rétegei fedésben legyenek.

A tésztát nyújtsd kb. 1 cm vastagra, és ismételten kend meg az olvasztott vajjal, figyelj, hogy jusson a széleire is!

Ezután jöhet ismételten a hajtogatás! A hajtogatást 2x kell ismételni!

Ha ezzel is kész vagy,  nyújtsd ki a már gyönyörűen meghajtogatott tésztát kb. másfél-2 cm magasra.

Kend meg egy felvert tojással, majd szórd meg a reszelt sajttal, ha szeretnéd! 

A sajtot a tenyereddel tapogasd rá a nyers tésztára, így szaggatáskor nem fog lepotyogni!

 Kiszúráskor minden pogácsa után  mártsd  lisztbe a szaggatót, hogy ne tapadjon bele a nyers tészta.

Szaggatáskor törekedj arra, hogy a kiszúróval, egymáshoz minél közelebb vágd ki a pogácsákat, hogy a leeső rész minél kevesebb legyen! 

A tésztából, a kb. 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a falatkákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Mehetnek a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 percig (a sajt pirulásáig) sütjük.

Javasoljuk, hogy alsó-felső sütési fokozaton készüljön, légkeverés nélkül süsd a pogácsákat.

A sütési idő lejártát követően, óvatosan ellenőrizz egy darabot, hogy az alja is megsült-e.

Fontos, hogy a pogácsákat mindenképpen hagyjuk kihűlni a megfelelő ízhatás érdekében, melegen fogyasztva nyersnek tűnő állaga lehet.


A fent leírtakban, mi reszelt sajttal szórtuk meg a tésztánk tetejét, viszont, amint azt a javasolt kiegészítőknél jeleztük, egyedi ízlésnek megfelelően használhatsz: töpörtyűkrémet, zsírt, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot vagy bármi számodra kedves hozzávalót.

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

Ha nincs kedved/időd ennyit pepecselni, nézd meg mini pogácsa receptünket az alábbi linken, és nagyjából 40 perc ( a sütési idővel együtt) alatt készíts finom, egészségtudatos rágcsálnivalót!

https://www.naturvita.hu/receptek-500g/naturvita-gyors--mini-pogacsa-recept/

Fogyaszd egészséggel! 

Jó étvágyat kívánunk!

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés