NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alappor 250 g

Kód: SGP0250011
1 értékelés
2 570 Ft 2 024 Ft ÁFA nélkül 2 570 Ft / 1 db
Raktáron (>5 db)
Kedvezmény darabszám alapján
1 - 4 db
2 570 Ft / db
5 vagy több db = 10 % kedvezmény
2 313 Ft / db
Megtakarítás 0 Ft

Egy 250g-os NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa alappor keverékből körülbelül, 1 közepes tepsi  ízletes pogácsa készíthető

(Ez 2-3 cm-es pogácsa mérettel kalkulálva 40-42 db pogácsa)

Az alappor keverék az elkészítési ajánlatunkban szerepeltetett  folyékony állagú összetevőkön túlmenően, minden olyan alapanyagot tartalmaz, amely biztosítja egy ízletes borsos ízesítésű pogácsa gyors elkészítését!

A termék jellemzői: nagyon alacsony gluténtartalom, rostokban gazdag, csökkentett szénhidráttartalom, cukormentes, alacsony kalóriatartalom.

(A termék gluténmentes liszt felhasználásával készült, azonban olyan üzemben, ahol glutént tartalmazó terméket is előállítanak.)

Az ajánlott elkészítési javaslatunk és praktikus tanácsaink az alább található Részletes információra kattintva olvasható.

Részletes információ

20 ezer Ft felett ingyenes szállítás
20 ezer Ft felett
ingyenes szállítás
Szállítási garancia
sértetlen áru
5 azonos termék vásárlása esetén 10% kedvezmény
5 azonos termék vásárlása esetén
10% kedvezmény

Termék részletes leírása

 

 

Összetevők: NaturVita mix lisztkeverék [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő ] cheddar ízesítésű növényi por [módosított keményítő, himalája só, lóbab fehérje, aroma, ( dikálcium - foszfát, savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), színezék ] teljes tojáspor, fekete őrölt bors, sütőpor [ térfogatnövelő szerek( difoszfátok, nátrium karbonátok), keményítő ]

Nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 750 kJ; 175kcal
Zsír 6,4 g
-amelyből telített zsírsavak 2,0 g
Szénhidrát 22,7 g
-amelyből cukrok 0,1 g
Rost 50,7 g
Fehérje 7,5 g
7,53 g

 

 


Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alappor felhasználásához:

 

Hozzávalók a tésztához:


- 250 g NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alappor

(A NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alappor keverék az alább nevesített két szükséges lapanyagon túlmenően, tartalmaz minden olyan összetevőt szárazanyag formában, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.)


- 180 g light vaj (ha valóban kalória csökkentett sajtos pogácsát szeretnél) + 80 g olvasztott vaj a rétegezéshez
                                                                                                                                            - 320 g natúr joghurt vagy zsírszegény tejföl                                                                                                                                           -150 g reszelt sajt a szóráshoz (opcionális)


Sütéshez javasolt kiegészítők:

- sütőpapír
- nagyobb méretű lapos tepsi
- nyújtódeszka, nyújtófa
- sajtreszelő
- tojáskenő ecset

- 3-4 cm-es pogácsaszaggató

Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu  weboldalt, böngéssz a  kiegeszitok  között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!


Ízesítési javaslatok:


-150 g reszelt sajt (opcionális)
-1 db tojás (a tészta megkenéséhez)
-egyedi ízesítés szerint a szóráshoz használható: szezámmag, köménymag, napraforgómag, tökmag stb.


Nagyon fontos a kiegészítők helyes megválogatása,  legyünk figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalóriacsökkentett pogácsát szeretnénk.

 Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!

 Ha a napi kalória bevitelünkbe belefér, hogy akár 10 dkg töpörtyűkrémmel ízesítsük a pogácsát, akkor tegyük bele bátran! Vagy akár a light margarin helyett, zsírral is készíthetjük háziasabb ízhatás érdekében! 

A recept (az arányok megváltoztatása nélkül) bármelyik összetevővel működik, az elkészítésének csak a fantázia, és a követett diétás/egészségtudatos étkezés szab határt!

250 g NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alapporból kb. 1 tepsi  pogácsa készíthető el.

(Az általunk használt tepsi mérete: 30*35 cm, amiből nagyjából 40-42 db pogácsa készíthető. Mi a készítés során, a leeső részeket sem dobtuk ki. Javasoljuk, hogy az ebből származó darabokat is bátran süssük pirulásig ugyanazon a hőfokon. Így a szép, kerek pogácsák megmaradnak a vendégeknek, az aprókat pedig elrágcsálhatjuk, amíg megérkeznek).

 (A mi általunk javasolt és figyelembe vett borsos ízesítésű pogácsa méret 3-4 cm-es.)

 

Elkészítés javasolt menete:


Helyezd tálba a NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alapport, majd add hozzá az előre kimért nedves hozzávalókat! (A vajat, és a joghurtot)

Javasolt olyan keverőtál méretet választani, amiben kényelmesen lehet a masszát keverni.

Kezd a tésztát összegyúrni. Kb. 2 perc gyúrás után a tészta gyönyörűen össze fog állni!

 Hagyd a tésztát pihenni 3 percig, s közben készülj elő a sütéshez.

A tepsibe helyezz sütőpapírt, majd kezdd előmelegíteni a sütőt 180 fokra.

Olvaszd fel a rétegezéshez szükséges light vajat.

A pihenőidő letelte után, körkörös mozdulatokkal simogasd a tésztát, hogy átvegye a kezed melegét.

Ha kicsit ragadós lenne a tésztád, nyugodtan bármilyen liszttel, amit amúgy is használsz, vékonyan megszórhatod a nyújtólap felületét (ez ne az alappor legyen, mert erre a célra a benne lévő összetevők miatt nem javasolt.) 

Sodrófa segítségével, kb. fél cm vastagságú tésztát nyújtunk!

Nyújtást követően, az egész felületet egy tojáskenő segítségével kend meg vékonyan az olvasztott vajjal.

Ezután a tészta egyik felét hajtsd be nagyjából a feléig, majd a másik felét hajtsd rá hogy fedésben legyenek.

A tésztát nyújtsd kb. 1 cm vastagra, és ismételten kend meg az olvasztott vajjal. Figyelj, hogy jusson a széleire is!

Ezután jöhet ismételten a hajtogatás! Összesen kétszer kell meghajtogatni a tésztát!

Ha ezzel is kész vagy,  nyújtsd ki a már gyönyörűen összeállított tésztát kb. 1,5-2 cm magasra.

Egy villa segítségével verj fel egy tojást, ezzel kend be, majd szórd meg a reszelt sajttal! 

A sajtot a tenyereddel tapogasd rá a nyers tésztára, így szaggatáskor nem fog lepotyogni!

 Kiszúráskor minden pogácsa után mártsd lisztbe a szaggatót, hogy ne tapadjon bele a nyers tészta.

Szaggatáskor törekedj arra, hogy a kiszúróval, egymáshoz minél közelebb vágd ki a pogácsákat, hogy a leeső rész minél kevesebb legyen! 

A tésztából, a kb. 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a falatkákat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Mehetnek a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 percig (a sajt pirulásáig) sütjük.

Javasoljuk, hogy alsó-felső sütési fokozaton készüljön, légkeverés nélkül.

A sütési idő lejártát követően, óvatosan ellenőrizz egy darabot, hogy az alja is megsült-e.

Fontos, hogy a pogácsákat mindenképpen hagyjuk kihűlni a megfelelő ízhatás érdekében, melegen fogyasztva nyersnek tűnő állaga lehet.


A fent leírtakban, mi reszelt sajttal szórtuk meg a tésztánk tetejét, viszont amint azt a javasolt kiegészítőknél jeleztük, egyedi ízlésnek megfelelően használhatsz: töpörtyűkrémet, zsírt, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot vagy bármi számodra kedves hozzávalót.

Fontos hogy figyelj oda  a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!

Ha nincs kedved/időd ennyit pepecselni, nézd meg mini pogácsa receptünket az alábbi linken, és nagyjából 40 perc ( a sütési idővel együtt) alatt készíts finom, egészségtudatos rágcsálnivalót!

https://www.naturvita.hu/receptek-250g/naturvita-gyors--mini-pogacsa-recept-2/

Fogyaszd egészséggel! 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés