NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alappor 250 g
Kód: SGP0250011


Termék részletes leírása
Összetevők: NaturVita mix lisztkeverék [ bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, tápióka keményítő ] cheddar ízesítésű növényi por [módosított keményítő, himalája só, lóbab fehérje, aroma, ( dikálcium - foszfát, savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), színezék ] teljes tojáspor, fekete őrölt bors, sütőpor [ térfogatnövelő szerek( difoszfátok, nátrium karbonátok), keményítő ]
Nyomokban mustármagot, szezámmagot és diófélét tartalmazhat!
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
Energia | 750 kJ; 175kcal |
Zsír | 6,4 g |
-amelyből telített zsírsavak | 2,0 g |
Szénhidrát | 22,7 g |
-amelyből cukrok | 0,1 g |
Rost | 50,7 g |
Fehérje | 7,5 g |
Só | 7,53 g |
Felhasználási segédlet, praktikus javaslat a NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alappor felhasználásához:
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alappor
(A NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alappor keverék az alább nevesített két szükséges lapanyagon túlmenően, tartalmaz minden olyan összetevőt szárazanyag formában, amely a tészta elkészítéséhez szükséges.)
- 180 g light vaj (ha valóban kalória csökkentett sajtos pogácsát szeretnél) + 80 g olvasztott vaj a rétegezéshez
- 320 g natúr joghurt vagy zsírszegény tejföl -150 g reszelt sajt a szóráshoz (opcionális)
Sütéshez javasolt kiegészítők:
- sütőpapír
- nagyobb méretű lapos tepsi
- nyújtódeszka, nyújtófa
- sajtreszelő
- tojáskenő ecset
- 3-4 cm-es pogácsaszaggató
Ha időd engedi látogasd meg a naturvita.hu weboldalt, böngéssz a kiegeszitok között, ahol akár mindent egy helyen beszerezhetsz , ami a sütéshez elengedhetetlen!
Ízesítési javaslatok:
-150 g reszelt sajt (opcionális)
-1 db tojás (a tészta megkenéséhez)
-egyedi ízesítés szerint a szóráshoz használható: szezámmag, köménymag, napraforgómag, tökmag stb.
Nagyon fontos a kiegészítők helyes megválogatása, legyünk figyelemmel azok mennyiségére és kalóriatartalmára, amennyiben valóban kalóriacsökkentett pogácsát szeretnénk.
Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy mindenki engedje el a fantáziáját és használjon bármit, amit csak megkíván, és az életmódjába beépíthető!
Ha a napi kalória bevitelünkbe belefér, hogy akár 10 dkg töpörtyűkrémmel ízesítsük a pogácsát, akkor tegyük bele bátran! Vagy akár a light margarin helyett, zsírral is készíthetjük háziasabb ízhatás érdekében!
A recept (az arányok megváltoztatása nélkül) bármelyik összetevővel működik, az elkészítésének csak a fantázia, és a követett diétás/egészségtudatos étkezés szab határt!
250 g NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alapporból kb. 1 tepsi pogácsa készíthető el.
(Az általunk használt tepsi mérete: 30*35 cm, amiből nagyjából 40-42 db pogácsa készíthető. Mi a készítés során, a leeső részeket sem dobtuk ki. Javasoljuk, hogy az ebből származó darabokat is bátran süssük pirulásig ugyanazon a hőfokon. Így a szép, kerek pogácsák megmaradnak a vendégeknek, az aprókat pedig elrágcsálhatjuk, amíg megérkeznek).
(A mi általunk javasolt és figyelembe vett borsos ízesítésű pogácsa méret 3-4 cm-es.)
Elkészítés javasolt menete:
Helyezd tálba a NaturVita Borsos Ízesítésű Pogácsa Alapport, majd add hozzá az előre kimért nedves hozzávalókat! (A vajat, és a joghurtot)
Javasolt olyan keverőtál méretet választani, amiben kényelmesen lehet a masszát keverni.
Kezd a tésztát összegyúrni. Kb. 2 perc gyúrás után a tészta gyönyörűen össze fog állni!
Hagyd a tésztát pihenni 3 percig, s közben készülj elő a sütéshez.
A tepsibe helyezz sütőpapírt, majd kezdd előmelegíteni a sütőt 180 fokra.
Olvaszd fel a rétegezéshez szükséges light vajat.
A pihenőidő letelte után, körkörös mozdulatokkal simogasd a tésztát, hogy átvegye a kezed melegét.
Ha kicsit ragadós lenne a tésztád, nyugodtan bármilyen liszttel, amit amúgy is használsz, vékonyan megszórhatod a nyújtólap felületét (ez ne az alappor legyen, mert erre a célra a benne lévő összetevők miatt nem javasolt.)
Sodrófa segítségével, kb. fél cm vastagságú tésztát nyújtunk!
Nyújtást követően, az egész felületet egy tojáskenő segítségével kend meg vékonyan az olvasztott vajjal.
Ezután a tészta egyik felét hajtsd be nagyjából a feléig, majd a másik felét hajtsd rá hogy fedésben legyenek.
A tésztát nyújtsd kb. 1 cm vastagra, és ismételten kend meg az olvasztott vajjal. Figyelj, hogy jusson a széleire is!
Ezután jöhet ismételten a hajtogatás! Összesen kétszer kell meghajtogatni a tésztát!
Ha ezzel is kész vagy, nyújtsd ki a már gyönyörűen összeállított tésztát kb. 1,5-2 cm magasra.
Egy villa segítségével verj fel egy tojást, ezzel kend be, majd szórd meg a reszelt sajttal!
A sajtot a tenyereddel tapogasd rá a nyers tésztára, így szaggatáskor nem fog lepotyogni!
Kiszúráskor minden pogácsa után mártsd lisztbe a szaggatót, hogy ne tapadjon bele a nyers tészta.
Szaggatáskor törekedj arra, hogy a kiszúróval, egymáshoz minél közelebb vágd ki a pogácsákat, hogy a leeső rész minél kevesebb legyen!
A tésztából, a kb. 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a falatkákat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Mehetnek a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 percig (a sajt pirulásáig) sütjük.
Javasoljuk, hogy alsó-felső sütési fokozaton készüljön, légkeverés nélkül.
A sütési idő lejártát követően, óvatosan ellenőrizz egy darabot, hogy az alja is megsült-e.
Fontos, hogy a pogácsákat mindenképpen hagyjuk kihűlni a megfelelő ízhatás érdekében, melegen fogyasztva nyersnek tűnő állaga lehet.
A fent leírtakban, mi reszelt sajttal szórtuk meg a tésztánk tetejét, viszont amint azt a javasolt kiegészítőknél jeleztük, egyedi ízlésnek megfelelően használhatsz: töpörtyűkrémet, zsírt, szezámmagot, köménymagot, napraforgómagot, tökmagot vagy bármi számodra kedves hozzávalót.
Fontos hogy figyelj oda a kiválasztott alapanyagok kalóriatartalmára, mert termékenként eltérő lehet!
Ha nincs kedved/időd ennyit pepecselni, nézd meg mini pogácsa receptünket az alábbi linken, és nagyjából 40 perc ( a sütési idővel együtt) alatt készíts finom, egészségtudatos rágcsálnivalót!
https://www.naturvita.hu/receptek-250g/naturvita-gyors--mini-pogacsa-recept-2/
Fogyaszd egészséggel!
Jó étvágyat kívánunk!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.