Recept 2 személyre:
Hozzávalók a gombócokhoz:
20 g NaturVita alapliszt (a tojások méretétől függ, ha túl lágynak érzed, és nem tudod formázni a gombócokat, fél kanalanként még tehetsz hozzá az alaplisztből. Fontos, hogy lágy maradjon a gombóc, ne legyen kemény)
250 g rögös túró
2 ek. 4x-es édesítőszer
1 tk. zero vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek. tejföl
2 tojás
Öntet:
250-300 ml tejföl, vagy natúr joghurt
1 ek. 4x-es édesítőszer
1 tk. zero vaníliás cukor
1 tojás
A nedves hozzávalókat összekeverem, a túró darabossága miatt villával jól áttöröm. Ha kész, jöhet hozzá a NaturVita lisztkeverék is. 10-15 percig hagyjuk állni, addig a sütőt 190 fokra előmelegítjük. Ebből az adagból kb 6 gombóc készül.
A gombócokat darált dióba vagy mákba forgatjuk, ez opcionális, anélkül is nagyon finom, adhatsz hozzá akár friss gyümölcsöt is, majd egy kisebb méretű (amiben egymás mellett is elférnek a gombócok), kivajazott, hőálló edénybe tesszük.
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd ha a sütő felmelegedett a kívánt hőfokra, a gombócok köré öntjük és mehet is pirulásig a sütőbe. Ez kb fél óra.
Hidegen, és melegen is fogyasztható.
Jó étvágyat!