Recept:
100 g NaturVita alapliszt
2 db tojás
1 púpos ek tejföl
csipet só
1 ek. 4x-es édesítőszer
100 g olvasztott vaj
3-4 tk fahéj
fél csomag sütőpor
a kenéshez 1 tojás sárgája + 1 tk. zero vaníliás cukor kikeverve
6 nagyobb alma
fél citrom reszelt héja
3 ek. darált mák
2 ek. vaníliás pudingpor
A tészta összeállítása: a tojásokat az olvasztott vajjal, a csipet sóval, az édesítő felével, a sütőporral, a citrom héjával, és a tejföllel alaposan elkeverem. Hozzáadom a NaturVita alaplisztet, összegyúrom. Puha, nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
Pihentetjük 20 percig. Addig elkészítjük az almát. Megpucoljuk, lereszeljük. Pár perc állás után jól kinyomkodjuk, hogy ne ússzon a lében, majd beízesítjük igény szerint zero vaníliás cukorral, édesítőszerrel, fahéjjal, a mákkal majd, ha már elég ízes, hozzákeverjük a vaníliás pudingport is. 5 percre betesszük a mikróba, vagy akár serpenyőben is átforgathatjuk pár perc alatt.
Amíg kihűl az almánk, a tésztánkat két részre osztjuk, és kb fél cm vastagságúra nyújtjuk. A tepsink mérete kb 20x30 cm.
A kivajazott tepsibe tesszük a tésztát, villával megböködjük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik tésztával. Ezt is megböködjük villával, és megkenjük az édes tojás sárgájával. Fontos, hogy csak sárgájával kenjük le a tésztát.
A töltelék természetesen szabadon változtatható, ízlés szerint lehet túró, sima alma, dió, mák stb.
180 fokon 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!